SAVEZ S GRAĐANIMA

Josipović: Pobijedit ću Bandića

07.11.2009 u 15:13

Bionic
Reading

SDP-ov predsjednički kandidat Ivo Josipović izjavio je danas u Koprivnici da će na predsjedničkim izborima pobijediti nezavisnog kandidata Milana Bandića, ustvrdivši pritom da je SDP i dalje stabilna stranka, unatoč nekim neslaganjima i raspravama

KOPRIVNICA - Na upit novinara je li Bandićeva kandidatura i sve glasniji sukobi u vrhu stranke početak raskola u SDP-u Josipović je kazao kako se Bandić, kao i svi, ima pravo kandidirati ali da će dojučerašnjeg stranačkog kolegu na izborima pobijediti.

"Bandić na izbore izlazi kao nezavisan kandidat, a SDP je, unatoč nekim neslaganjima i raspravama i dalje stabilna stranka", kazao je Josipović.

Komentirajući aferu Podravke ustvrdio je kako je riječ o još jednom u nizu kriminalnih privatizacijskih slučajeva.

"Privatizacija je najveći kriminal koji se dogodio u Hrvatskoj", kazao je dodavši kako je opravdan zahtjev gradonačelnika Zvonimira Mršića da država prepusti Gradu Koprivnici upravljanje sa 25 posto vlasničkog udjela u Podravki.

Naglasio je kako je sada najvažnije da se tvrtka oporavi od štete koja joj je nanesena aferama.

Josipović nije želio nagađati je li bivši potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Damir Polančec bio upleten u kriminal u Podravki, no ustvrdio je da je neupitna Polančecova politička odgovornost.

Ako bude izabran za predsjednika Josipović je kao jednu od najvažnijih zadaća istaknuo borbu protiv korupcije.

"Korupcija Hrvatsku godišnje košta više od 12,5 milijardi kuna, najveće je zlo koje nam se događa i zato ću se prvo obračunat s tim problemom. Zaključio sam s građanima savez u borbi protiv korupcije i kriminala i taj savez će pobijediti", kazao je SDP-ov predsjednički kandidat koji danas obilazi Koprivničko-križevačku županiju.