'VELIKA GLAVA, MALI TRUP'

Petrov: Reorganizacija MUP-a neće dovesti do sukoba Mosta i HDZ-a

15.04.2016 u 14:55

Bionic
Reading

Potpredsjednik Vlade i čelnik Mosta Božo Petrov rekao je u petak u Dubrovniku kako zbog najavljene teritorijalne reorganizacije MUP-a neće doći do sukoba između Mosta i HDZ-a, te izrazio uvjerenje da se neće inzistirati na ukidanju tzv. Poreznog Uskoka, odnosno njegova izdvajanja iz Ministarstva financija i pripajanja Poreznoj upravi

'Imamo veliku glavu, a mali trup. Želimo to ministarstvo učiniti puno operativnijim, a tu neće biti nikakvih dodirnih točaka s bilo kakvim preustrojem, regionalizacijom ili nešto slično. To je van doticaja s tom temom', rekao je Petrov i dodao kako se reorganizacijom MUP-a želi smanjiti administracija te povećati broj policijskih operativaca na terenu.

Na marginama Međunarodnog investicijskog foruma 'Dubrovnik 2016.' Petrov je novinarima izjavio kako vjeruje da neće doći do ukidanja Samostalnog sektora za otkrivanje poreznih prijevara, tzv. Poreznog Uskoka, odnosno njegovo pripajanje Poreznoj upravi što predlaže ministar financija Zdravko Marić

Porezni Uskok ne ukidati, donio je dobre rezultate

'Priča je prenaglašena u odnosu na objektivne podatke. Moj osobni stav je da se Porezni Uskok ne ukida, jer je taj odjel donio dobre rezultate. Treba prvo vidjeti je li to namjera, a još nismo čuli ni izjavu od resornog ministra Marića', istaknuo je i dodao kako vjeruje da se 'usputna izjava neće pretvoriti u problematični sukob na razini Vlade'. Upitan kakav će biti njegov stav ako se bude ustrajalo na ukidanju tog odjela, Petrov je odgovorio kako vjeruje da do toga neće doći.

'Porezni Uskok je doprinio transparentnosti i puno boljoj funkcionalnosti RH i mislim da je dao svoj obol apsolutno svemu. Ne vidim zašto bi se takva institucija uopće išla ukinuti', poručio je Petrov.

Župan Dobroslavić protiv pripajanja PU dobrovačko-neretvanske Splitsko-dalmatinskoj policiji

Župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić usprotivio se najavi pripajanja PU dubrovačko-neretvanske splitsko-dalmatinskoj Policijskoj upravi, a vezano uz proces reorganizacije MUP-a.

'Mislim da je to pogrešan prijedlog. Mi smo se protivili i odvođenju središta državnih institucija i Porezne uprave i drugih u Split. Smatramo da to treba ostati na regionalnoj razini. Nadam se da nitko pametan ne dovodi više u pitanje treba li Dubrovačko-neretvanska županija biti županija, odnosno regija. Svakako ćemo inzistirati na tome da policijska uprava ostane na razini naše županije', naglasio je Dobroslavić.

Petrov o pomoći za obranu šestorice Hrvata iz BiH u Haagu

Novinari su Petrov pitali i kakav je stav Mosta oko pomoći za obranu šestorice Hrvata iz BiH, koji su trenutno u Haagu i za koje se presuda za ratni zločin očekuje sljedeće godine. Petrov je kazao kako je stav hrvatske Vlade da se mora zaštiti dostojanstvo svih hrvatskih građana. 'Ne želim povlačiti paralelu onoga što je napravio Međunarodni sud u Haagu prije nekoliko tjedana i sramotne presude. Ako će se na takav način dodijeljivati presude onda možemo samo očekivati nagradu, a ne kaznu. Zaštit ćemo sve naše građane na bilo koji mogući način', zaključio je.