STRATEŠKO FOKUSIRANJE

Zaba gasi Banka.hr i otpušta ljude?

15.04.2016 u 12:14

Bionic
Reading

Gasi li Zagrebačka banka (ZABA) i online izdanje nekadašnjeg magazina Banka i portal domosfera.hr, pitanje je koje muči nekolicinu zaposlenika jer do njih posljednjih tjedana dopiru različite informacije. Prije nešto više od godine dana ugašeno je papirnato izdanje magazina Banka, a sada se iz bankarskih krugova može čuti to da se sprema i gašenje portala

Da se nešto sprema, može se naslutiti i iz odgovora koji je tportal dobio iz Odjela za odnose s javnošću ZABA-e, a u kojem stoji: 'Zagrebačka banka se strateški fokusira na svoje osnovne poslovne ciljeve pružanja kvalitetnih i tehnološki naprednih usluga te ostvarivanja interaktivnog dijaloga i komunikacije s bankarima na svim našim online kanalima. Samo jedna od njih je i naša nova internetska stranica www.zaba.hr, kojom građanima i poduzetnicima pružamo što preciznije informacije, prilagođene njihovim potrebama, i u bilo koje vrijeme. U tom smislu ćemo ponudu stambenog financiranja za bolju kvalitetu stanovanja nastaviti komunicirati primano kroz online kanale Zagrebačke banke - direktno, konkretno i brzo', naveli su iz ZABA-e.

Neslužbeno pak doznajemo da već dulje vrijeme traju pregovori oko toga da banka.hr prijeđe u ruke Hrvatske udruge banaka (HUB), što dijelom potvrđuje i neodređeni odgovor iz ZABA-e koji nigdje ne kaže da će se ugasiti portali.

Zašto sve još nije prešlo u ruke HUB-a, nije poznato, ali ono što jest to je da je talijanski UniCredit, vlasnik ZABA-e, krajem prošle godine najavio otpuštanje 18.200 zaposlenika u jugoistočnoj Europi. Koliko je njih iz Hrvatske i odnosi li se dio i na ZABA-u, javnosti nije poznato.

Prema posljednjim podacima, ZABA je krajem 2015. imala 4077 zaposlenika i 134 poslovnice u Hrvatskoj.