OBRAČUN NA PRISAVLJU

Sutlić zatražio Markotinu ostavku

06.11.2009 u 15:13

Bionic
Reading

Ravnatelj HRT-a Vanja Sutlić zatražio je u četvrtak hitnu ostavku direktora HTV-a Blage Markote, doznajemo iz izvora bliskih Ravnateljstvu HRT-a

Prema raspoloživim informacijama, Markota mu je odgovorio da je neće dati bez pisanog obrazloženja.

Blagu Markotu, podsjetimo, mediji su navodili kao glavnog Sutlićevog oponenta i navodnog vođu pobune protiv ravnatelja Vanje Sutlića.

Na današnjoj sjednici Programskog vijeća HRT-a Sutlić je najavio novu kadrovsku križaljku na javnoj televiziji i naglasio kako je od svih onih koji nisu u stanju pratiti kurs kojim ide HRT zatražio, početkom rujna, da mu daju mandat na raspolaganje.

Sutlić nije precizirao o kakvim je kadrovskim promjenama riječ niti od koga je tražio mandat.

'Kadrovske promjene obavit će se po stručnim kompetencijama, a ne političkim linijama', kazao je Sutlić i dodao kako će na slijedećoj sjednici Vijeća izaći s konkretnim imenima.

Zašto to nije napravio danas teško je reći. Pretpostavlja se da je Sutlić odustao od micanja Markote jer bi se po nekim verzijama mogao dogoditi domino efekt u kojem bi nastradao i glavni ravnatelj.

Koliko je održiva pat pozicija u kojoj su šef HRT-a i šef HTV-a na dijametralno suprotnim stranama pokazat će vrijeme baš kao što će se pokazati hoće li Vijeće u bližoj budućnosti uspjeti prikupiti osam glasova za pokretanje Sutlićeve smjene ili će maratonskim bitkama ipak privoljeti šefa s Prisavlja na kvalitetniju suradnju.