LET U RIM

Tko je premijerovoj djeci platio put u Vatikan?

12.04.2016 u 11:12

Bionic
Reading

U službeni posjet Vatikanu premijer Tihomir Orešković i supruga Sanja poveli su i svoje četvero djece pa smo u Banskim dvorima pokušali doznati tko je za njih snosio troškove putovanja. U Vladi RH tvrde kako u tom slučaju nije bilo trošenja državnog novca

'Zbog putovanja djece predsjednika Vlade RH Tihomira Oreškovića u Vatikan nije bilo nikakvog troška za Državni proračun', stoji u odgovoru Banskih dvora na upit tportala tko je snosio troškove njihovog posjeta Vatikanu.

Nakon tog odgovora pitali smo znači li to da je premijer iz vlasitog džepa snosio te troškove ili ih je možda snosio netko drugi, ali za daljnja objašnjenja na Markovom trgu nisu bili spremni.

Neslužbeno doznajemo kako je jedini trošak bio let vladinim zrakoplovom, u kojemu je bilo slobodnog mjesta, pa je premijer poveo i djecu. To bi značilo da je troška za Državni proračun ipak bilo, iako valja voditi računa da je let plaćen u svakom slučaju, s praznim ili popunjenim mjestima pa dodatnih troškova za putovanje premijerove djece u Vatikan, u odnosu na troškove leta kao takvog, nije bilo.

Troškova noćenja nije bilo.

Premijer je u službenom posjetu papi Franji, sa suprugom i djecom, u Vatikanu boravio jedan dan.