HDSSB OPTUŽUJE

'Zar su biciklisti i vozači iz Slavonije najveći kriminalci u državi?'

07.04.2016 u 12:05

Bionic
Reading

Iz HDSSB-a su u četvrtak od ministra unutarnjih poslova Vlahe Orepića zatražili da ispita zašto iz godine u godinu raste broj ispisanih policijskih kazni na području Osječko-baranjske županije, pitajući ga jesu li osiromašeni građani te županije najveći prijestupnici i najlošiji vozači, ili pak plaćanjem kazni pune državni proračun

Zar je moguće da su stanovnici Osječko-baranjske županije najveći prijestupnici i najlošiji vozači ili je na dijelu ono u što građani sve više sumnjaju - osiromašeni Slavonci i Baranjci kroz policijske kazne pune državni proračun?

Kako drugačije objasniti da je više kazni ispisano u Osječko-baranjskoj županiji nego u jadranskim županijama u kojima tijekom ljeta boravi nekoliko milijuna turista. Ukoliko je to zbog razvoja turizma, onda Vas ovim putem želimo upoznati kako turizam ne završava sa Zagrebom, već da i Slavonija i Baranja svake godine bilježi sve veći broj turista', navodi zamjenik predsjednika HDSSB-a Karlo Šatvar u otvorenom pismu ministru Orepiću.

U HDSSB-u vjeruju, dodaje, kako ministar u svom kratkom mandatu na čelu MUP-a nije uspio napraviti podrobnije analize rada pojedinih policijskih uprava, pa mu ovim putem žele skrenuti pozornost na problematiku višegodišnjeg trenda povećanja ispisanih policijskih kazni na području Osječko-baranjske županije.

Upozorava, naime, kako u toj županiji svake godine raste broj kazni, iako s druge strane uslijed negativnih demografskih kretanja, siromaštva i konstantnog zanemarivanja ove regije od strane centralne države, broj stanovnika rapidno pada, pa posljedično pada i broj sudionika u prometu.

'Poštovani ministre, zbog svega navedenoga od Vas tražimo da ispitate razloge ovog slučaja, jer vjerujemo kako Vam je u interesu da stanovnici Osječko-baranjske županije na policijske službenike gledaju kao osobe koje brinu o njihovoj sigurnosti, a ne kao službenike koji putem kazni brinu o državnom proračunu', zaključuje Šatvar u priopćenju.