STRANI MEDIJI

Bandić je favorit unatoč korupciji

06.11.2009 u 10:54

Bionic
Reading

Predsjednička kandidatura zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića pobudila je pristojan interes stranih medija, ali u novinskim izvješćima o spektakularnom početku njegove kampanje na Sljemenu nema previše spomena o nizu aferu u koje je upleten

Njemačka novinska agencija dpa opisuje Bandića kao 'jednog od najpopularnijih političara u Hrvatskoj' te dodaje kako je predsjedničkom kandidaturom definitivno raskinuo sve odnose s oporbenim SDP-om, s čijim je vodstvom ionako u 'dugotrajnom sukobu'.

SDP-ov kandidat Ivo Josipović ima blagu prednost u anketama pred Bandićem, ali mediji spekuliraju o tome kako na samim izborima protiv Bandića nema nikakve šanse, dodaje dpa.

Ugledna novinska agencija Associated Press podsjeća na to da je Bandić bio favorit u predizbornim anketama i prije nego što se kandidirao, pa dodaje da ga mediji i protivnici često optužuju za korupciju.

Od stranih medija o Bandićevim se grijesima opširnije raspisao samo srpski Blic, koji navodi kako je u svojoj dugogodišnjoj karijeri Bandić samo jednom morao snositi odgovornost za svoje postupke, i to nakon što je pijan skrivio prometnu nesreću.