BIVŠI ŠEF HRT-A

Goran Radman našao novi posao, doznajte gdje

04.04.2016 u 15:43

Bionic
Reading

Goran Radman,nedavno smijenjeni glavni ravnatelj HRT-a prijavio se danas na LinkedIn kao zaposlenik tvrtke Nautar. Tvrtku, između, ostalog registriranu i za poslovno savjetovanje Radman je osnovao 2001. godine, a u fokusu se s njom našao u ožujku 2013. kada je Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa pokrenulo postupak zbog činjenice da je istovremeno bio vlasnik spomenute tvrtke i glavni ravnatelj HRT-a

Nakon što je Povjerenstvo utvrdilo da se Radman našao u sukobu interesa i kaznilo ga s 15.000 kuna (uz slučaj Nautar kažnjen je i zato što je bio u Nadzornom odboru Hypo Alpe Adria banke, ali član Odbora za imenovanje i nagrade koji djeluje u sklopu nadzornog odbora Atlantnic Grupe) Radman je vođenje tvrtke prebacio na Rikarda Lumezija i na Upravnom sudu pokrenuo postupak protiv odluke Povjerenstva.

Međutim , u srpnju prošle godine Upravni sud potvrdio je navode Povjerenstva, a Radmanu je kao mogućnost ostala žalba Visokom upravnom sudu. U međuvremenu je smijenjen s mjesta glavnog ravnatelja HRT-a i vratio se u Nautar koji je prošlu godinu zaključio s minusom od 131 tisuću kuna.