KORČULANSKI KRUMPIR

Tomašić: Monsanto u RH? Hvala na obavijesti!

04.04.2016 u 12:07

Bionic
Reading

Hrvatska europarlamentarka Ruža Tomašić objavila je na Facebooku fotografiju na kojoj sadi krumpire u polju na Korčuli, na kojoj ima obiteljsku kuću. Ondje je provela uskrsne praznike te u nedjelju objavila interaktivni post i ujedno odgovorila na nekoliko vezanih pitanja svojih simpatizera

'Uskrsna stanka u radu Europskog parlamenta pružila mi je priliku da se malo odmorim na Korčuli. Evo kako sam se odmarala. Kako ste vi proveli ove sunčane dane?', pitala je Tomašić i time pokrenula pravu bujicu na svom profilu na Facebooku.

'Gospođo Ružo, možete li učiniti nešto u parlamentu za Hrvate iz Federacije, a koji žive u RH, oko isplate naših mirovina. Naime, nama se mirovine ne isplaćuju na vrijeme, ili na kraju mjeseca ili nikako. Evo, nismo dobili još mirovinu za veljaču. Hvala', pitala je Marija Šegedin. Europarlamentarka joj je odgovorila da joj se 'javi sutra u inbox', pa će vidjeti što se može učiniti.

Anka Kovc Lazic upitala je predsjednicu Hrvatske konzervativne stranke misli li da će se u Slavoniju uvesti GMO. 'Jesmo li na to spali, uvoziti ono što pametni odbacuju?', napisala je i dobila odgovor Ruže Tomašić da je ona protiv GMO-a i da se u EP-u zauzima za to da svaka država članica ima pravo birati želi li GMO sjeme ili ne. Podržala je rješenje prema kojem bi svi pogranični prostori u EU morali biti slobodni od GMO-a kako bi se zaštitilo one države koje ne žele GMO od sjemena nošenog vjetrom.

Silvana Munivrana obavijestila je europarlamentarku da je GMO na velika vrata već ušao u Hrvatsku, a Tomašić je zahvalila za obavijest i još jednom podsjetila da zagovara pravo država članica da same izaberu žele li GMO ili ne. 'Želim Hrvatsku slobodnu od GMO-a! Hvala Vam što ste me obavijestili o ovome. Pozdrav s Korčule. Ruža', odgovorila je Tomašić.

Uskrsna stanka u radu Europskog parlamenta pružila mi je priliku da se malo odmorim na Korčuli. Evo kako sam se odmarala :D Kako ste vi proveli ove sunčane dane?

Posted by Ruža Tomašić on 3. travnja 2016