OBIČAN ČOVJEK BANDIĆ

'Konstruktivno suzdržani SDP nema perspektivu'

05.11.2009 u 19:51

Bionic
Reading

'Želim da se probudi Republika Hrvatska i hrvatski ljudi, želim napraviti Hrvatsku po mjeri običnog čovjeka, da je u njoj ugodno živjeti, želim napraviti Hrvatsku solidarnosti i pravde. Želim a običnim ljudima učiniti Hrvatsku boljom. Ja sam običan čovjek, jedan od vas', rekao je Milan Bandić, gostujući večeras u 'Dnevniku' HTV-a

Odgovarajući na pitanje o njegovom trenutačnom statusu u SDP-u, novopečeni formalni kandidat za predsjednika Bandić odgovorio je da se njega iz stranke ne može izbaciti i da je on stavio članstvo u fazu mirovanja u idućih 90 dana.

'Ni najmanje nisam razočaran što nisam kandidat SDP-a na izborima. Žao mi je što je stranka već dvije-tri godine konstruktivno suzdržana, a takva stranka nema perspektivu', kritičan je Bandić.

Sve svoje iskustvo, znanje i pozitivnu energiju želi, veli, staviti u službu 'običnog hrvatskog čovjeka'.

'Zastupam onaj dio radničke Hrvatske koji se diže rano ujutro i radi do kasno navečer', rekao je Bandić.

Na blic-pitanje kako riješiti problem mita i korupcije u Hrvatskoj, Bandić odgovara 'funkcioniranjem pravne države, reformom državne uprave i transparentnim i poštenim odnosom javnih ljudi prema poslu'. Onako kako on to radi posljednjih deset godina u Zagrebu.

Nema jasan stav oko sporazuma o arbitraži, koji po njemu predstavlja 'početak dogovora o dogovoru'. 'Umjesto Međunarodnog suda pravde, sve je na arbitražnoj komisiji (arbitražnom sudu), da svojom kompetentnošću, dosljednošću i stručnošću zaštiti hrvatske državne interese i hrvatski teritorij. Ukoliko to uspiju, onda imaju punu podršku', ufa se Bandić.

Na pitanje o dijaspori nije imao što odgovoriti jer 'ne zna što je to' - za njega postoji samo kategorija hrvatskih državljana.

Na Pantovčak će, najavljuje, dovoditi kumove: od njih čak 116, sedmero i više djece ima njih 106, pa će oni jednom godišnje navratiti u posjetu.

Supruga Vesna i kći Anamarija, njegove 'dvije dame, ljepotice koje najviše voli', pristale su i iduće desetljeće ići na godišnji odmor bez Milana Bandića.