PROFESIONALKA

Alka i službeno u utrci za Pantovčak

05.11.2009 u 12:50

Bionic
Reading

Ne mogu ja spasiti Hrvatsku, ali možemo to učiniti zajedno, poručila je danas kantautorica i pjevačica Alka Vuica objavljujući svoju kandidaturu za predsjednicu države za koju će se natjecati kao kandidatkinja Zelene liste

Vuica je građanima poručila da, iako danonoćno svjedoče svemu ružnom što im se u zadnje vrijeme događa, mogu tu sliku promijeniti ako udruže snage i zaštite svoju domovinu te dignu glas protiv onih koji rasprodaju njezino bogatstvo i ljepotu da bi obogatili sebe ili svoju obitelj.

Vladajuću garnituru pozvala je da odstupi s vlasti, prozivajući ih da su osiromašili Hrvatsku i uništili njezino gospodarstvo te da su im 'korupcija, laž i demagogija na svakom koraku'.

'Danas je Hrvatska slobodna, ali umorna i osiromašena. Najgore je što su je opustošili oni koji su se u njezino ime kleli. Nakon što je još jednom u povijesti dala svoje sinove i obranila svoju čast i granice, na njezino su prijestolje zasjeli besprizorni prevaranti i krenuli joj piti krv, rasprodavati je. Njezino tijelo kao da je kurva, sponzoruša. Dragi moji supatnici, doživite konačno Hrvatsku kao ženu koju treba spasiti od svodnika koji je prodaju za svoj profit', poručila je Vuica građanima.

Pozvala ih je da ne izbjegavaju politiku, 'jer se tu ne radi o politici, nego o našoj stvarnosti', i da aktivno sudjeluju i mijenjaju sve što im nanosi štetu.

'Pogledajte malo bolje i otvorite oči. Ta upravo su ovi koji su na vlasti pretvorili našu državu u zemlju bez ugleda, koju je čak i premijer napustio poput broda koji tone, bez imalo kapetanske časti. Ponosni smo na svoju civilizacijsku tradiciju, a dozvolili smo da nas lažni domoljubi gurnu u pretpovijesno doba. Zbog svojih osobnih ambicija zanemarili su interese građana Hrvatske. Osiromašuju nas da bi nas lakše prodali', rekla je Alka Vuica.

Istaknula je da Hrvatska 'ima svoje resurse, da se sama može brinuti o svojim građanima i osigurati im život dostojan čovjeka', pri čemu je nužnim ocijenila proglašavanje Hrvatske ekološkom državom koja se i razvija u tom smjeru.

Supredsjednici Zelene liste, stranke koja je filijala Europskih zelenih u Hrvatskoj, Vlasta Toth i Mile Sokolić, istaknuli su da su se na Vuicu kao predsjedničku kandidatkinju odlučili zato što dijeli njihova 'zelena' stajališta i vjeruju da će ona, postane li hrvatska predsjednica, za razliku od aktualne vlasti, uistinu zastupati interese građana.