ŠPRAJC NA UDARU

HTV neravnopravno tretira kandidate?

05.11.2009 u 11:55

Bionic
Reading

Predsjednički kandidat, iseljenik Filip Šundov optužio je Zorana Šprajca da je cenzurirao prilog Gorana Milića o njegovoj kandidaturi koji je prema dogovoru s glavnom urednicom Hloverkom Novak-Srzić trebao biti objavljen u nedjeljnom 'Dnevniku'

Urednik 'Dnevnika' Zoran Šprajc odbio je objaviti Milićev prilog, a isto su i narednih dana uradili i drugi urednici. 'Tko je kriv i tko štiti čije interese u ovom trenutku ne mogu govoriti, ali činjenica je da pojedini predsjednički kandidati ne silaze sa HTV ovih informativnih i drugih emisija, dok je drugim kandidatima, poput moje malenkosti, do sada dano svega 15 sekundi u 'Dnevniku'', kaže Šundov.

Zbog toga je Upravi HRT na čelu s Vanjom Sutlićem, Blagom Markotom i Hloverkom Novak Srzić uputio prosvjed u kojem sam istaknuo svoje neslaganjem sa selekcijom koju neravnopravno provodi HTV, koji predsjedničke kandidate predstavlja prema, u najmanju ruku, nekim čudnim kriterijima. 'Gospodo, zašto nije objavljen prilog o meni koji je snimio vaš ponajbolji TV urednik i putopisac Goran Milić', zapitao je odgovorne u duhovnoj katedrali na Prisavlju Šundov. Nazvali smo urednika 'Dnevnika' HRT-a Zorana Šprajca koji nije želio komentirati slučaj.

Šundov je predsjedničku kampanju započeo humanitarnom akcijom u Hrvatskom zagorju. 'Iako mi je gospođa Hloverka Novak Srzić obećala da će taj prilog biti objavljen u 'Hrvatska uživo', to se nažalost nije dogodilo, dok se u istoj emisiji objavljuju i manje značajni prilozi predsjedničkih kandidata. Neshvatljivo je po kojim kriterijima funkcionira naša javna televizija koje se obavezala da će ravnopravno i pošteno predstaviti javnosti sve kandidate. Sramotno je da se ovako ponaša prema meni u vrijeme kada mi njemački mediji daju jako puno prostora i moju kandidaturu ocjenjuju zanimljivom, jer se zalažem za što brži povratak naših iseljenika u domovinu, protiv korupcije i birokracije', razočaran je Šundov.

On se zahvalio Goranu Miliću na profesionalnosti rekavši kako je željan dobrih i zanimljivih vijesti, a neprofesionalnost HTV-a i neravnopravnost prema predsjedničkim kandidatima prisiljen je, kaže, prijaviti institucijama Europske unije.