Hrvatska SDP IZBACIO MILANA

'Zagreb je u problemima, a Bandić bježi'

Ivo Josipović, predsjednički kandidat SDP-a, jutros je i službeno započeo predizbornu kampanju skupljanjem potpisa za svoju kandidaturu na središnjem zagrebačkom trgu

U redu dugačkom tridesetak metara, uz mahom umirovljenike, našli su se predsjednik SDP-a Zoran Milanović, dogradonačelnik Zagreba Ivo Jelušić, predsjednik zagrebačke Skupštine Boris Šprem te saborski zastupnici Mirando Mrsić, Šime Lučin i Nenad Stazić.

Bandić izbačen iz SDP-a

SDP je jutros izvijestio da je objavom kandidature za predsjednika RH Milan Bandić automatski aktivirao primjenu članka 15. Statuta SDP-a, čime mu je prestalo članstvo u stranci. Time su mu prestala sva članska prava, obaveze i funkcije koje je imao u Socijaldemokratskoj partiji Hrvatske, dodaje se u priopćenju.

Ivo Jelušić, kao zamjenik predsjednika Gradske organizacije SDP-a Zagreb, privremeno obnaša dužnost predsjednika Gradske organizacije SDP-a Zagreb, stoji na kraju priopćenja.I da na štandu nije bilo plakata s likom Ive Josipovića, čovjek bi pomislio da se za predsjednika kandidirao Milanović, jer upravo je on držao glavnu riječ, a njegov stranački kandidat našao se po strani zahvaljujući sinoćnjoj, navodno, burnoj sjednici Predsjedništva SDP-a i jutrošnjoj kandidaturi 'odbjeglog sina' Milana Bandića, koji je po slovu Statuta stranke, nakon objave da ulazi u utrku za Pantovčak, iz nje izbrisan.

'Jučerašnja sjednica nije bila dramatična. SDP nikoga nije izbacio iz stranke. Statut je po tom pitanju jasan. Nikoga mi nismo otjerali i nema raskola u stranci. Jednostavno se ne može sjediti na dvije stolice.

Naš kandidat je Ivo Josipović i 99 posto ljudi iz stranke je uz njega. Oni koji drže figu u džepu neka je drže i dalje', kazao je Milanović i dodao da se Grad Zagreb trenutno nalazi u financijskim problemima, a Bandić na neki način pokušava pobjeći iz njega.

Goran Mehkek / CROPIX
Bandić je šetao Trgom dok je Josipović skupljao potpise
SDP-ovci, baš kao ni jučer Vesna Pusić, na Jelačić placu nisu mogli izbjeći neugodnosti, pa se tako, dok su novinari postavljali pitanja, moglo čuti dobacivanje iz mase: 'Milanoviću, kaži koji je broj tvoje iskaznice', što je bila aluzija na Bandićeve tvrdnje da je njegova bila broj dva, odmah nakon pokojnog Ivice Račana.

'Bandić i ja smo do jučer bili kolege. Sada je svatko izabrao svoj put i vodi svoju politiku i utrka će biti zanimljiva. Ne vjerujem da će nakon ovoga doći do velike podjele glasova unutar stranke. Štoviše, mislim da će podjela biti mala', zaključio je Josipović.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još