OPĆENITO PRIOPĆENJE

Vlada maglovito osudila 'Za dom spremni' u Osijeku

24.03.2016 u 14:33

Bionic
Reading

Nakon pokliča Za dom spremni na jučerašnjoj utakmici u Osijeku između Hrvatske i Izraela priopćenjem se oglasila Vlada RH koja osuđuje govor mržnje i vrijeđanje. Vlada nijednom riječju ne spominje pokliče iz Osijeka, pa samo možemo pretpostaviti da je reakcija izazvana njima

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

'U suvremenom svijetu kada pojedinci koriste različitosti za novu platformu razdora koja svoj vrhunac doseže u posljednjim tragičnim događajima u Bruxellesu, tolerancija i zajedništvo snažnije nego ikad dobivaju svoj puni smisao.

U tom kontekstu osuđujemo svaki pokušaj degradacije dosegnutih demokratskih vrijednosti, govor mržnje i vrijeđanje. Vlada Republike Hrvatske osuđuje isticanje simbola i slogana totalitarističkih režima na sportskim borilištima kao neprihvatljivu i nepoželjnu pojavu.

U fragmentiranoj slici današnjice pozivamo na sve civilizacijske vrijednosti i standarde i osuđujemo svaki čin i sve oblike izražavanja koji promiču ili potiču govor mržnje i nesnošljivost.

Stoga još jednom pozivamo sve građane da poštuju dosegnute demokratske vrijednosti i da svojim primjerom ne narušavaju ugled nas samih i naše domovine', zaključuje se u priopćenju.