INFORMATIVNO POJAČANJE

Mirjana Hrga prelazi na RTL, uređivat će dnevnik

17.03.2016 u 10:59

Bionic
Reading

Reporterka, urednica i televizijska voditeljica Mirjana Hrga pridružuje se timu Informativnog programa RTL-a te će uređivati i voditi središnju informativnu emisiju RTL Danas

'Strategija naše tvrtke posljednjih nekoliko godina zasniva se na jačanju našeg informativnog profila, temeljenog na aktualnom, istinitom i neovisnom izvještavanju. Zadovoljstvo mi je zaželjeti dobrodošlicu Mirjani Hrgi, a ona se pridružuje redakciji Informativnog programa RTL-a. Ona je svakako jedna od najboljih urednica i voditeljica u Hrvatskoj te će svojim znanjem i iskustvom, ali i stavom, dodatno osnažiti naš informativni program', pozdravio je Hrgin dolazak Ivan Lovreček, zamjenik predsjednika Uprave RTL-a Hrvatska


Dobrodošlicu Mirjani Hrgi iskazao je i Igor Bobić, glavni urednik Informativnog programa, a novo RTL-ovo voditeljsko pojačanje zahvalilo je za ukazano povjerenje.
   
'Radujem se što ću biti dio potvrđeno uspješne ekipe i veselim se zajedničkim izazovima u ovim izazovnim vremenima. Smatram da RTL ima sjajnu medijsku poziciju i odličnu platformu za suradnju s najjačim partnerom - gledateljima. Duboko sam uvjerena da će to biti na obostrano zadovoljstvo', kazala je Hrga.
 
Najnovija RTL-ova akvizicija profesionalnu je novinarsku karijeru započela 1994. na Hrvatskoj radioteleviziji, na kojoj je radila kao novinarka, urednica i voditeljica. Nakon devet godina na HRT-u, 2003., Hrga je prešla na Novu TV te radila kao urednica i voditeljica u informativnom programu. Od 2011. do 2016. radila je kao reporterka, urednica i voditeljica na Al Jazeeri Balkans. Izvještavala je iz svjetskih kriznih žarišta - pratila je ratni sukob u Ukrajini, izvještavala sa Zapadne obale, iz Gaze, Libanona, Sirije, Grčke, Bugarske, Vatikana, Škotske te Bruxellesa.