VELIKA ČISTKA NA HRT-U

Smijenjene Maja Sever, Mirna Zidarić i Tatjana Munižaba

17.03.2016 u 16:56

Bionic
Reading

Novo vodstvo HRT-a ne prestaje sa smjenama nepodobnih urednica i urednika, koji su u javnosti prepoznati kao nestranački novinari. Danas su, kako neslužbeno doznajemo, smijenjene Maja Sever s mjesta voditeljice redakcije Hrvatske uživo, Mirna Zidarić s mjesta urednice sporta u Dnevniku 2 i Tatjana Munižaba s mjesta urednice Dnevnika 3. U nedjelju je smijenjen urednik unutarnje politike Hrvoje Zovko te niz urednica i urednika

Smjena Maje Sever, Mirne Zidarić i Tatjane Munižabe dogodila se nakon što su za vikend smijenjeni dosadašnji urednici i voditelji Dnevnika 2 Sanja Mikleušević Pavić, Đurica Drobac, Tina Šimurina i Stipe Alfier. Na njihova mjesta postavljeni su Branimir Farkaš i Mirjana Posavec, dok iz stare postave ostaje Marta Šimić Mrzlečki. Drobac je unaprijeđen u urednika unutarnje politike.

Urednici Dnevnika 2 su Dražen Majić, Anja Konosić, Dijana Čović i Branko Nađvinski.

Doznajemo da je u nedjelju smijenjen i urednik unutarnje politike Hrvoje Zovko. te urednica gospodarstva Eliana Čandrlić zatim urednica kulture Tamara Džebić Šaljan, urednik Zagrebačke panorame Saša Pavković zatim urednica deska Iva Repač pa urednik medijskih sadržaja Dragan Nikolić, izvršni urednik Dnevnika Oliver Dražić,  te voditeljica Operativnog planiranja Andreja Oreč. Smijenjena je i Petra Pajdaković Šebek, voditeljica redakcije Novih medija HRT-a.

Zašto su svi oni smijenjeni i tko će zamijeniti Sever, Zidarić i Munižabu i ostale pitali smo na HRT-u, ali odgovor još uvijek nismo dobili. Kako neslužbeno doznajemo, redakciju Hrvatske uživo umjesto Maje Sever vodit će Petar Vlahov.

U odgovoru koji smo poslijepodne dobili od HRT-a stoji kako će dugogodišnji novinari i reporteri Hrvatske radiotelevizije Petar Vlahov i Damir Smrtić od večeras postati novim voditeljima trećega Dnevnika Hrvatske televizije, jedne od najvažnijih informativnih emisija hrvatskoga javnog servisa.

'Emisiju će uređivati i Darko Šokota te Stela Kolar Borovčak, koja je i dosada radila taj posao. Glavna zadaća nove uredničke i voditeljske ekipe bit će donositi najvažnije vijesti koje su se dogodile poslije 20 sati, dakle nakon središnjega Dnevnika HRT-a.', ističu na Prisavlju.

Potvrdili su da je Petar Vlahov ujedno imenovan i kooridnatorom emsije Hrvatske uživo, a Đurica Drobac urednikom Redakcije unutarnje politike u Informativnome medijskom servisu Hrvatske radiotelevizije.

S HRT-a poručuju kako je Tatjana Munižaba dosad povremeno uređivala treći Dnevnik HRT-a te da će ubuduće biti jedna od glavnih političkih reporterki Dnevnika HRT-a i Informativnoga medijskog servisa HRT-a u cijelosti.

Podatke o promjenama u sportskome dodatku Dnevnika HRT će, kaže dostaviti naknadno.
420159,420012,419833,419582