LINIĆ TVRDI

'Sve je više dokumenata o tome da sam bio prisluškivan'

09.03.2016 u 19:33

Bionic
Reading

Na ozbiljne optužbe koje je jučer iznio istraživački novinar Gordan Malić u vezi s Krešimirom Milanovićem, bratom bivšeg premijera Zorana Milanovića, u HRT-ovom Studiju 4 gostovao je bivši ministar financija Slavko Linić. Novinar Malić kazao je da je Linić bio pod policijskom istragom, prenosi HRT

Bivši ministar financija Slavko Linić izjavio je u Studiju 4 da je bio i prisluškivan i maltretiran, kao i njegovi prijatelji te djeca njegove supruge. Danas je sve više dokumenata koji govore da sam bio u pravu kada sam iznosio takve optužbe, rekao je.

Ako se sjećate, saborski odbor je htio pokrenuti pitanje je li Linić praćen. S obzirom na većinu zastupnika, istraga nije pokrenuta. Policijski USKOK je tražio istragu novca, pa je opet akcija pokrenuta, kazao je Linić i napomenuo kako ne vjeruje da će dobiti odgovor jer mu je danas na čelu Ranko Ostojić te da mu vjerojatno nije u interesu da otvori to pitanje.

Prema nalogu šefa PNUSKOK-a Marija Bertine, istraga je trebala krenuti prema FBI-ju jer je on smatrao da sam nosio oko milijun američkih dolara iz Hrvatske.

Odgovarajući na pitanje o kreditu Krešimiru Milanoviću, bratu bivšega premijera, Linić je kazao da ne zna ništa. 'Znam da je Krešo maltretirao šeficu Porezne uprave Nadu Čavlović Smiljanec i suradnike te da se uz njega veže niz problematičnih dugovanja. Milanovićev brat nije uspio ostvariti povlaštene položaje u Poreznoj upravi.' Kazao je da je to jedan od razloga zašto je ušao u sukob sa Zoranom Milanovićem.

'Osobno ću pokrenuti kazneni progon kod državnog odvjetnika.' Dodaje da je za procesuiranje Bertine, a najvjerojatnije i samog ministra. Ministar i Milanović su tvrdili da se ja očito plašim nečega i reagiram nepotrebno, rekao je Linić.

Kod nove Vlade ne sviđa mu se to što su tako spori u definiranju kadrova. SDP-ova vlada bila je gotova u 15 dana, a potom su išle popune. Najveći problem s kojim se suočava nova Vlada je 100.000 ljudi manje te 1,4 milijuna zaposlenih, smatra.

'Ove godine važnije promjene u proračunu ne možete imati. Bitno je da vidimo zakone koji će regulirati reforme', kazao je Linić. Na pitanje hoće li se vratiti u SDP ako predsjednik stranke bude Zlatko Komadina, kazao je da neće. 'Za mene je politička karijera gotova. Imam 66 godina i to je prestaro za politiku', rekao je Linić.