BITKA ZA MINISTRA BRANITELJA

Borković: Kao kandidat očekujem od premijera poziv na razgovor

07.03.2016 u 11:08

Bionic
Reading

Vukovarski branitelji predložili su Branka Borkovića za ministra branitelja odgovorivši na poziv predsjednika Vlade Tihomira Oreškovića da branitelji sami predlože svoga kandidata na upražnjeno ministarstvo mjesto

Iza prijedloga stoje vukovarske braniteljske udruge kako i veterani 204. vukovarske brigade.

Danijel Rehak, predsjednik Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora za tportal je kazao da vukovarski branitelji smatraju da grad heroj zaslužuje ministra ili barem zamjenika ministra branitelja.

Borkovića su predložili jer je još 1992. osnovao braniteljsku skrb koja je poslije prerasla u Ministarstvo branitelja. Rehak kaže da nemaju ništa protiv Milijana Brkića jer je i on dobar kandidat.

RTL Autor: RTL

U izjavi za tportal Borković je kazao da je prihvatio kandidaturu za ministra branitelja na nagovor svojih suboraca iz Vukovara.

'Moji suborci i branitelji udruga iz Vukovara nagovarali su me da u ovoj situaciji koja je s braniteljima prihvatim kandidaturu na poziv premijera i ono što mogu reći je da sam prihvatio njihovu kandidaturu i očekujem poziv premijera na razgovor pa neka premijer odluči o kandidaturi', kazao nam je Borković.

Naglasio je da je predložen kao nestranački kandidat u ime braniteljske populacije. Očekuje da će predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko komentirati Borkovićevu kandidaturu u Požegi gdje će u 18 sati nazočiti svečanom obilježavanju 26. obljetnice osnutka HDZ-a Požeško-slavonske županije.