ISPRIKA HŽ-A PUTNICIMA

Snijeg zabijelio i Zagreb, kaos u prometu

04.03.2016 u 07:51

  • +6

Snijeg prekrio Hrvatsku

Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl

Bionic
Reading

Zbog kvara na kontaktnoj mreži u 4.50 sati za promet su zatvorena oba kolosijeka između Zaprešića i Podsuseda. Putnike prevoze autobusi između Zaprešića i Gajnica, no zbog nedovoljnog broja autobusa HŽ moli putnike da koriste i redovne autobuse ZET-a, koji je pojačao kapacitete na liniji Črnomerec - Zaprešić. Snijeg mjestimice pada u Gorskom kotaru, Lici, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj i dijelu Slavonije, te je zabijelio dijelove Zagreba, Sisak, Pazin, Bjelovar...

Putnici međunarodnih vlakova prema i iz Slovenije, Austrije, Švicarske i Njemačke između kolodvora Dobova i Zagreb Glavnog kolodvora prevoze se autobusima.

Sve stručne službe rade na otklanjanju kvara na kontaktnoj mreži, a HŽ se ispričavava putnicima zbog poteškoća i moli ih za razumijevanje.

Prema posljednjim informacijama HAK-a, državna cesta DC1 kroz Liku od 11:45 sati otvorena je za sve skupine vozila, a za sav su promet također otvorene i autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče, A6 Rijeka-Zagreb i DC3 kroz Gorski kotar.

Zbog jakog vjetra samo za osobna vozila otvorena je državna cesta D54 između Maslenica-Zatona Obrovački. Jak vjetar usporava promet i na autocesti A1 između južnog dijela tunela Sveti Rok i mosta Maslenica (vozi se uz ograničenje brzine od 80 km/h).

Zbog prometne nezgode na državnoj cesti DC43 u Šemovcima, ulica Šime Pandura, vozi se jednim trakom, naizmjence.

Oprezno treba voziti po mokrim i skliskim kolnicima u većem dijelu zemlje. Snijeg pada mjesimice u Lici i dijelu središnje Hrvatske. Moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima u unutrašnjosti. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme.