I NJEGA SU OSUDILI

Petrina žestoko napao šibenske suce: Korumpirani su i kriminalni!

02.03.2016 u 11:35

Bionic
Reading

Nezavisni saborski zastupnik Stipe Petrina zatražio je jutros stanku u Saboru kako bi progovorio o 'nezakonju i korupciji' koji, kako tvrdi, vladaju u hrvatskom sudstvu. Naime, Petrina je uvjeren da postoji opravdana sumnja da suci šibenskog Općinskog i Županijskog suda nezakonito sude, pri čemu je, kaže, 13 sudaca Županijskog suda 'uhvaćeno u nedozvoljenim aktivnostima'

'Svih 13 sudaca Županijskog suda u Šibeniku uhvaćeno je u nedozvoljenim aktivnostima, do najgorih kaznenih djela', ustvrdio je Petrina nakon stanke, iako nije pojasnio o kojim se aktivnostima i kaznenim djelima radi.

'Na tom sam sudu osuđen u dva predmeta koji nemaju veze sa zdravom pameću, uz naglasak da su oba pala na Europskom sudu za ljudska prava. Postoji opravdana sumnja da je Županijski sud u Šibeniku uvezan sa strukturama političke moći i kriminalnim općinskim državnim odvjetništvom, kojim upravlja Irena Senečić, a ona je korumpirana', kazao je tvrdi Petrina, dodavši kako smatra da postoji opravdana sumnja da i suci Općinskog suda u Šibeniku nezakonito sude.

'U prvom redu to je sudac Krešimir Krnić, koji je počinio isti krimen navodno kao i Željko Sabo utjecanjem na izborne rezultate. Kaznena prijava je podnesena, no nikom ništa', poručio je.

Prozvao je i sutkinju Općinskog suda Maju Šupe, protiv koje je podigao nekoliko kaznenih prijava. 'To je osoba koja je oslobodila, odnosno osudila Tomislava Horvatinčića', rekao je Petrina.