VRIJEME CURI, A POTPIS?

Karamarko poručio Oreškoviću: Lozančić je već trebao biti smijenjen

25.02.2016 u 18:28

  • +4

Karamarko i Reiner na obilježavanju 26. obljetnice osnivanja HDZ-a

Izvor: Pixsell / Autor: Ivica Galovic

Bionic
Reading

šef SOA-e Dragan Lozančić već je trebao biti razriješen s dužnosti, poručio je 'gospodinu premijeru koji si je uzeo vrijeme za odluku, ali ono istječe', prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko iz Nove Gradiške gdje se našao na stranačku skupu uoči proslave 26. obljetnice brodsko-posavskog županijskog HDZ-a

'Prošlo je svako razumno vrijeme. On je već trebao biti razriješen. Razgovarao sam o tome s premijerom Oreškovićem. Mislim da smo pri kraju tog procesa', kazao je Karamarko i dodao da je za danas podneseno izvješće čuo da u njemu nije bilo ništa bitno rečeno.

'Za nas je dovoljno što predsjednica nema povjerenje u Lozančića. Gospodin premijer si je uzeo vrijeme za odluku, ali ono istječe', upozorio je Karamarko, čiju je izjavu za medije uživo prenosila N1 televizija.

Što se pak tiče Karamarkove kandidature Milijana Brkića za ministra branitelja, šef HDZ-a se nada da će ona biti i realizirana te je usput zbog Brkićeva 'repa' oko diplomskog rada ustvrdio da Brkiću sve podmeću i ocijenio vrlo zanimljivim što je oduzimanje diplome ponovno pokrenuto u trenutku kad je predložen kao kandidat za ministra branitelja: 'Četiri smo godine na udaru bivše vlasti. Služili su se svim legalnim i nelegalnim metodama, zloupotrebljavajući sustav, USKOK i SOA-u. Gospodin Brkić je na udaru onih koji su već trebali biti smijenjeni, a bit će smijenjeni', poručio je Karamarko najavljujući opet smjene premda nije precizirao o kome je točno riječ.

'Tko će odgovarati za to u Policijskoj akademiji? Zašto su dopustili da budu ispolitizirani? Nemaju pravo na to', upozorio je šef HDZ-a i prvi potpredsjednik Vlade te ustvrdio da Brkić ima pravomoćnu presudu Upravnog suda i dodao da se Policijska akademija proslavila već drugi put.

Valja, međutim, podsjetiti da se presuda odnosi na to da je Visoki upravni sud poništio rješenje Akademije samo zbog proceduralne pogreške, a ne zato jer je utvrdio da Brkić nije prepisao svoj diplomski rad.

No, Karamarko je opet govorio o harangi pa kazao: 'Bilo bi bolje da smo ministra imali kad smo se odlučili za Crnoju. Vidjeli ste harangu na njega. Koga god se izabere, krene haranga. Možda je to dio pakla o kojem govori Milanović', dosjetio se opet bivšeg premijera i šefa SDP-a.

Šef HDZ-a smatra da je HDZ sada našao najboljeg kandidata i vjeruje da će Brkić biti odličan ministar, a pohvalio se i da su reakcije među braniteljima izvanredne.

S druge strane, nije mogao potvrditi da uvođenje potpora za svaku novorođenu bebu automatski znači i ukidanje dosadašnjeg programa poticanog zapošljavanja: 'Naravno da ćemo zapošljavanje potaknuti nekim drugim mjerama'.