UOČI MINISTROVA PUTA U VATIKAN

O čemu su razgovarali Bozanić i Kovač?

22.02.2016 u 20:15

Bionic
Reading

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić primio je u ponedjeljak u Nadbiskupskom dvoru ministra vanjskih i europskih poslova Miru Kovača koji u utorak putuje u posjet Vatikanu, priopćio je tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije

Priopćenje Zagrebačke nadbiskupije, kao ni mnogo puta ranije, ne navodi o čemu su razgovarali kardinal Bozanić i ministar Kovač na susretu dan uoči Kovačeva posjet Vatikanu.

On će posjetiti Hrvatski zavod svetog Jeronima, vatikanski arhiv te se sastati s kardinalom msgr. Jeanom-Louisom Tauranom, predsjednikom Pontifikalnog vijeća za međureligijski dijalog i nadbiskupom Paulom Richardom Gallagherom, vatikanskim tajnikom za odnose s državama.

Kovač je u ponedjeljak na prijamu za diplomate i novinare u povodu preuzimanja dužnosti rekao da je pozicioniranje Hrvatske kao aktivne i samosvjesne članice EU-a, suradnja sa zemljama u srednjoj i mediteranskoj Europi i dalje prema Baltiku te suradnja u jugoistočnoj Europi i šire među prioritetima hrvatske vanjske politike.

U ime diplomatskog zbora apostolski nuncij u Hrvatskoj nadbiskup Alessandro d' Errico je rekao kako cijeni njegovu 'otvorenost prema međunarodnoj zajednici, želju za održavanjem i razvijanjem dobrih odnosa sa susjedima i potporu za članstvo država jugoistoka Europe u EU te poziv za rješavanjem migrantske krize na konstruktivan način'.