NEPRAVILNOSTI U RADU

Smijenjen ravnatelj vinkovačke bolnice

18.02.2016 u 12:57

Bionic
Reading

Zbog niza nepravilnosti u vođenju vinkovačke Opće bolnice sanacijski ravnatelj Dubravko Korenika razriješen je dužnosti. Odlučeno je jučer na zatvorenom dijelu sjednice Vlade. Ministar zdravlja Dario Nakić prethodno je u vinkovačku bolnicu poslao inspekciju zbog posljednjeg slučaja smrti novorođenčeta u tamošnjem rodilištu

Iz Ministarstva zdravlja priopćili su da je Korenika smijenjen zbog niza nepravilnosti u radu, ali i jer nije predao podatke potrebne za inspekcijski nadzor hrvatskih rodilišta u sklopu akcije udruge RODA ‘Prekinimo šutnju‘ o iskustvima rodilja. Dojučerašnjem ravnatelju kao i bolnici prekršajni sud izrekao je novčanu kaznu.

Nakon što se utvrde sve činjenice, iz ministarstva će poduzeti mjere propisane Zakonom o zdravstvenoj zaštiti. Dodaju kako je inspekcijski nadzor diljem Hrvatske potvrdio da se u rodilištima radi prema pravilima struke. Inače, sve okolnosti tragedije 24-godišnje Mateje Janković koja je na porođaju izgubila sina ispitat će jučer osnovano stručno povjerenstvo.