MOGUĆE I SASLUŠANJE

Lozančić pred Ostojićevim odborom? Sve ovisi o Mostu

15.02.2016 u 11:57

Bionic
Reading

Saborski Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost u četvrtak će održati drugu sjednicu, a na dnevnom redu mogla bi se naći rasprava o smjenama u sigurnosno-obavještajnom sustavu. Tu je informaciju za tportal potvrdio predsjednik odbora Ranko Ostojić

Ostojić je za tportal potvrdio da je na prijedlogu dnevnog reda za četvrtak i točka o smjenama u sigurnosno-obavještajnom sustavu, no hoće li to uopće biti uvršteno na dnevni red i kakvi će biti zaključci ovisiti će o drugim članovima odbora.

Naime, predsjednik odbora može predložiti dnevni red, no o njemu se glasuje na početku svake sjednice. A hoće li se to uvrstiti u dnevni red ovisiti će i o Mostu.

U Mostu ne žele komentirati dnevni red koji je predložen za četvrtak. 'Sve smo rekli u saborskoj raspravi', kratko je za tportal poručila Mostova zastupnica i članica Odbora za unutarnju politiku Ines Strenja Linić. Podsjetimo, prošlu srijedu Strenja Linić je jasno u Saboru rekla kako Most smatra da se Lozančića treba saslušati na nadležnom Odboru za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost. 'U ovom trenutku osobni i personalni odnosi Domoljubne koalicije i koalicije Hrvatska raste nisu bitni, bitna je nacionalna sigurnost zemlje. Odbor treba saslušati Lozančića da se ustanovi koje mu se povrede zakona stavljaju na teret. Most ne podržava smjenu bez sazivanja nadležnog odbora', rekla je tada Strenja Linić.

Ako se u četvrtak odlukom većine uspije otvoriti rasprava, vrlo je vjerojatno da će na neku od sljedećih sjednica odbora biti i pozvan sam Lozančić.

Teško da će se s otvaranjem rasprave složiti u HDZ-u.  Naime, prije dva dana prvi potpredsjednik Vlade i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko kazao je kako se ne slaže s kolegama iz Mosta koji smatraju da bi Odbor za nacionalnu sigurnost trebao raspraviti o smjeni Dragana Lozančića prije nego je potpiše premijer Tihomir Orešković.

'Gospođa predsjednica Kolinda Grabar Kitarović je rekla kako više nema povjerenja u gospodina Lozančića i tu je priča završila oko tog dijela. Očekuje se potvrda smjene u sljedećih nekoliko dana. Premijer si je uzeo vrijeme za proučavanje cijelog slučaja, što je legitimno', rekao je Karamarko.