ISTRAŽIVANJE NOVE TV

Građani ne misle da je Grabar Kitarović neovisna o HDZ-u

14.02.2016 u 20:51

Bionic
Reading

Dnevnik Nove TV objavio je istraživanje kojim se ispitivalo po čemu građani pamte prvih godinu dana Kolinde Grabar Kitarović kao predsjednice Hrvatske, koliko građana odobrava njezin rad u usporedbi s bivšim predsjednikom Ivom Josipovićem, je li neovisna od utjecaja HDZ-a, ali i odobravaju li građani njezine poteze i odluke

U ovom trenutku rad predsjednice odobrava 58% građana, što je znatno niža podrška nego ona koju je imao Ivo Josipović u 2011. kao predsjednik, a to je 87%. Dok 54% građana smatra da je rad Predsjednice u skladu s očekivanjima, za njih 30% to je ispod očekivanja. Velika većina građana, njih 49% smatra kako Predsjednica svoj posao obavlja bolje nego li Ivo Josipović, dok 24% njih smatra kako posao obavlja lošije. Jednak postotak građana, njih 24% smatra da obavlja dužnost podjednako, dok 3% ne zna.

Da Predsjednica uopće nije neovisna od HDZ-a smatra 36% građana, dok 37% misli kako je Predsjednica uglavnom neovisna. Za njih 18% ona je potpuno neovisna, dok 9 % ne zna, pokazalo je istraživanje, prenosi Dnevnik.hr.

Ocjena rada Predsjednice je nakon godine dana 3,4. Prosječna ocjena Predsjednice je niža nego li ona koju je bivši Predsjednik Ivo Josipović imao nakon godine dana mandata, a koja je iznosila 3,9. Ipak, veća je nego ona koju je imao Stipe Mesić – 3,2 u prvom mandatu.

Istraživanje je provedeno na 602 punoljetna građanina RH , u razdoblju 10. 2.- 12. 2. 2016. godine.