Hrvatska POČAST ŽRTVAMA AGRESIJE

U Vukovaru položeni vijenci na Memorijalnom groblju

  • Autor: Hina
  • 1.11.2009 11:04:19
  • 1.11.2009 10:25:33

Vukovarska groblja od ranog jutra posjećuje velik broj Vukovaraca koji na današnji blagdan Svih svetih paljenjem svijeća i polaganjem cvijeća na grobove odaju počast umrlim članovima obitelji, rodbini i prijateljima

U počast poginulim hrvatskim braniteljima i civilima u agresiji na Vukovar 1991, predstavnici gradskih vlasti predvođeni gradonačelnikom Željkom Sabom i predsjednicom Gradskog vijeća Zdenkom Buljan, položili su vijence i zapalili svijeće podno spomen obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata i mjestu masovne grobnice Ovčari.

Počast žrtvama agresije odali su i na mjesnim grobljima u gradskim četvrtima Sotinu i Lipovači, Starom katoličkom groblju, Katoličkom groblju u Novom Vukovaru te Novom groblju Dubrava na kojem je 1998. iz masovne grobnice, najveće u Europi nakon Drugog svjetskog rata, ekshumirano 938 žrtava srpske agresije na Vukovar.

Među najposjećenijim vukovarskim grobljima je Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata na kojem se pokapaju u Domovinskom ratu poginuli ili nakon rata, umrli hrvatski branitelji, ratni vojni invalidi i članovi njihovih obitelji.

Velik broj građana pohodi i mjesto masovne grobnice na Ovčari. Na Ovčari su 1996. ekshumirani posmrtni ostaci 200 osoba odvedenih 19. studenoga 1991. iz vukovarske bolnice, nakon što je dan ranije slomljena obrana Vukovara, a u grad ušli pripadnici bivše JNA i srpskih paravojnih postrojba.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još