OREPIĆEVE KRIVE NAJAVE

Kamp u Brodu radi, vlak od Makedonije do Slovenije ne vozi

12.02.2016 u 12:30

Bionic
Reading

Iako je Vlaho Orepić prije tri dana najavio zatvaranje izbjegličkog kampa u Slavonskom Brodu odnosno njegovo stavljanje u hladni pogon, to se nije dogodilo. Orepić je, podsjetimo, tada najavio da će se nakon profilacije izbjeglica na makedonsko-grčkoj granici migranti ukrcavati na vlak, nakon čega će biti direktno, bez zaustavljanja, prevezeni na slovensko-makedonsku granicu

Vlak bi se eventualno trebao zaustaviti ako netko zatreba liječničku pomoć. Orepić je tvrdio da je sve to dogovoreno na sastanku ravnatelja policija održanom u Skopju 3. veljače i da se u provedbu kreće 10. veljače. Međutim Orepićeve najave o vlaku bez zaustavljanja odmah su opovrgnuli Slovenci i Austrijanci te su tu ideju odbacili uz obrazloženje da bi se na taj način na njihovoj granici stvorio hot spot.

Ministar je sve to nazvao 'komunikacijskim nesporazumom'. No da njega nije bilo, potvrđuje činjenica da ni dva dana od datuma predviđenog za početak provođenja ideje u djelo od vlaka bez zaustavljanja nema ništa, a i kamp uredno radi.

Tako je u njega jučer stiglo 1716 ljudi, prekjučer 2544, a od početka izbjegličke krize kroz Hrvatsku je prošlo 644.288 ljudi.

'Zasad nema ništa od zatvaranja. Radimo kao i do sada. Izbjeglice pristižu i u prosjeku ih je posljednjih nekoliko dana dnevno bilo oko dvije i pol tisuće', kazala je za tportal Kata Nujić, glasnogovornica PU brodsko-posavske

415782 ,415771 ,415555 ,415699