'NE IDEMO U STEČAJ'

Jadran film produkcija: Fina je sud dovela u zabludu

11.02.2016 u 16:04

Bionic
Reading

Jadran film produkcija izvijestila je u četvrtak da nije u blokadi te da je Trgovački sud pokrenuo skraćeni stečajni postupak na temelju prijedloga Fine u kojem su paušalno navedeni podaci o blokadi računa

'Fina protivno stečajnom zakonu, nije uz svoj zahtjev dostavila očevidnik redoslijeda osnova za plaćanje, niti potvrdu iz koje bi bile vidljive neizvršene osnove za plaćanje, budući ih nema, već je samo paušalno navela podatak o blokadi računa čime je dovela sud u zabludu', navodi Jadran film produkcija u dopisu Hini.

Dodaju i da se radi o nenamjernoj pogrešci i previdu koji će biti ispravljen u najkraćem roku.

Kao dokaz tome, Hini je iz Jadran film produkcije dostavljena potvrda Fine od četvrtka 11. veljače koja je poslana i Trgovačkom sudu u kojoj se navodi da ta tvrtka od 16. prosinca do danas nema nepodmirenih osnova za plaćanje evidentiranih u očevidniku redoslijeda osnova za plaćanje.

'Društvo Jadran film produkcija d.o.o koje je prošle poslovne godine imalo dobit od 246.000 kuna i milijunski promet normalno posluje te će ove godine ostvariti još veći promet i dobit', navodi se u dopisu.

Dopis Jadran filma produkcije uslijedio je nakon što je Trgovački sud u Zagrebu u srijedu objavio oglas u kojem se pozivaju zastupnici te tvrtke za proizvodnju filma i trgovinu, kojoj je direktor Vinko Grubišić, da u roku od petnaest dana predaju ovjeren popis imovine i obveza poduzeća kojem je utvrđen dug od preko 294.000 kuna.

U oglasu se pozivaju vjerovnici Jadran film produkcije da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečajnog postupka, a ne odazove li se Vinko Grubišić i vjerovnici njegove produkcijske tvrtke, sud će smatrati da je Jadran film produkcija nesposobna za plaćanje te će po službenoj dužnosti donijeti rješenje o otvaranju i zatvaranju stečajnog postupka.