SIGURNOSNA KONFERENCIJA

Predsjednica u Münchenu o Siriji, migrantskoj krizi i krizi europskog sigurnosnog poretka

11.02.2016 u 16:00

Bionic
Reading

Hrvatska predsjednica Kolinda GrabarnKitarović danas poslijepodne stiže u München gdje će sudjelovati na 52. Sigurnosnoj konferenciji (MSC) koja se održava do nedjelje

Osim na svečanom otvaranju konferencije u petak, predsjednica će sudjelovati i na panel-raspravi 'Prema daljnjoj euroatlantskoj integraciji' koja je predviđena za subotu.


Istog dana Grabar Kitarović nazočit će tradicionalnom radnom doručku za žene u organizaciji Bavarske državne vlade, zaklade Hanns-Seidel, organizacije Žene u sigurnosti te Instituta za žene, mir i sigurnost Sveučilišta Georgetown.

Predsjednica će večeras sudjelovati na radnoj večeri s gospodarstvenicima ususret konferenciji na kojoj će održati govor ne temu hrvatske i europske sigurnosne i obrambene politike.

Na marginama konferencije predsjednica će održati niz bilateralnih sastanka. Takve susrete imat će i ministar vanjskih poslova Miro Kovač koji također sudjeluje u radu sigurnosne konferencije.
 
U fokusu ovogodišnje konferencije na kojoj sudjeluju brojni predsjednici, premijeri te ministri vanjskih poslova i obrane bit će rat u Siriji, emigrantska kriza i kriza europskog sigurnosnog poretka.