NEPOŠTIVANJE ZAKONA

Šustar šalje inspektore u HNS

11.02.2016 u 12:11

Bionic
Reading

Predrag Šustar, ministar znanosti, obrazovanja i sporta,uoči sjednice Vlade odgovarajući na novinarska pitanja o slanju sportske inspekcije u Hrvatski nogometni savez (HNS) kazao je kako se kako čeka nalaz inspekcije nakon koje će pokrenuti akcije propisane zakonom

'Glavna inspektorica je poslala dopis svim županijskim organizacijama da su dužni djelovati u skladu sa zakonom. Ozbiljna smo država i moramo postupati u skladu sa zakonom bez obzira na rasprave koje su bile. Očekujemo prva očitovanja inspekcije o kojima ćete promptno izviješteni. Ono što je ključno je da je ministarstvo bilo proaktivno u čitavoj priči. Za inspekcijski nadzor Hrvatskog nogometnog saveza zadužena je glavna inspektorica i od nje očekujemo izvješće u što kraćem roku, ali preciznih rokova nema', kazao je Šustar.

Upitan što misli o izjavi glavnog direktora HNS-a Damira Vrbanovića koji je ustvrdio kako HNS djeluje u skladu sa zakonom, te da se izmjene ne odnose na HNS, Šustar je naveo kako 'argument koji je podnio gospodin Vrbanović je zanimljiv pravni argument'.

'Međutim, treba uzeti u obzir širu sliku i vdijet ćemo na koji način će se očitovati sportske inspekcije', kazao je Šustar dodavši da će sankcije ako će ih biti biti u skladu sa zakom.