STIŽE TUŽBA ZBOG STRESA?

Strop šibenske Opće bolnice urušio se iznad CT uređaja

10.02.2016 u 15:17

  • +5

Strop Opće bolnice urušio se iznad CT uređaja

Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Bionic
Reading

U šibenskoj Općoj bolnici urušio se jutros strop u prostoriji gdje ce nalazi CT uređaj, a srećom ozlijeđenih nema, no tužbu je najavila Šibenčanka koja je bila na pregledu nekoliko minuta prije nego što je pala stara teška žbuka koja sprječava širenje radioaktivnog zračenja i svojom težinom bacila i viseći strop, javlja portal sibenik.in

'Odjednom je iz čista mira tresnulo, dok sam bila u čekaonici. Čuo se jak prasak i zvuk lomljave pa sam išla vidjeti što se dogodilo', kazala je portalu sibenik.in pacijentica koja je čekala pregled, a sanacijski upravitelj šibenske bolnice Marin Paić kazao im je da je pala žbuka koja je teška jer u sebi ima olova, a stara je otkad je poliklinike, dakle, više od 30 godina: 'Nitko nije ozlijeđen, a žbuka je pala u dijelu prostorije u kojem nije bila ni pacijentica koja je završila pregled. Da je bila na stolu, sigurno bi palo na nju, ali srećom to se nije dogodilo'.

'Iako sam joj se osobno i u ime bolnice odmah ispričao, kazala nam je da će tužiti bolnicu što je njezino demokratsko pravo', kazao je Paić portalu sibenik.in te dodao kako nitko nije mogao predvidjeti da će pasti strop.

RTL Autor: RTL

Paić je kazao i da relativno novi CT uređaj, na kojem dnevno pretrage obavi i do 30 pacijenata, nije oštećen iako su po njemu pale aluminijske letvice i sitna žbuka te su ga inženjeri odmah prekrili zaštitnim prevlakama. Iz šibenske bolnice će kontaktirati specijalizirane tvrtke u Hrvatskoj koje se bave postavljanjem takve vrste obloga, a ubrzo bi trebala krenuti i sanacija ambulante.

Stoga oko tjedan ili dva neće biti CT pregleda u šibenskoj bolnici, najavio je Paić te dodao da će u međuvremenu funkcionirati kao i kad bi se ranije pokvario CT, naime, dio pacijenata će slati u privatnu kliniku Vita, a dio u Split, Zadar i Knin koji imaju svoje uređaje.