SABORSKI KLUB SE POHVALIO

Bivši SDSS-ovac Mirko Rašković među HDZ-ovcima; tvrdi: Nisam ništa potpisao!

08.02.2016 u 15:03

Bionic
Reading

Bivši SDSS-ovac Mirko Rašković osvanuo je na saborskim stranicama kao dio saborskog Kluba zastupnika HDZ-a. No, Rašković tvrdi kako to nije istina te da je i dalje nezavisni zastupnik bez kluba

Raškovića se kao dio Kluba zastupnika HDz-a navodi na saborskim stranicama, no on tvrdi da to nije istina.

'Ne, to nije istina. To sam i ja čuo u petak u Saboru da me stavili da sam član. Ali to nije istina. I dalje sam nezavisni zastupnik. niti sam išta potpisao niti se pridružio', kaže Rašković za tportal.

O čemu se radi priupitali smo i i predsjednika Kluba zastupnika HDZ-a Ivana Šukera. 'Gospodin Rašković mi je rekao da je dio kluba. Zadnja informacija koju ja imam od petka je da je član kluba. Jedino, ako se nešto nije promijenilo u međuvremenu. Ali on i dalje podržava vladajuću koaliciju', kazao je Šuker za tportal.

Kao zastupnik nacionalne manjine, sukladno Poslovniku, Rašković ima mogućnost biti u dva kluba, odnosno u Klubu nacionalnih manjina te u nekom drugom stranačkom klubu. Dio Kluba nacionalnih manjina nikada nije postao jer su njegove trzavice sa SDSS-om počele prije njegova konstituiranja. Sada ga se navodi kao dio HDZ-ovog kluba, u kojem osim zastupnika HDZ-a djeluju i HDKS-ov Goran Dodig, Hrastov Ladislav Ilčić, ali i HSS-ovci Branko Hrg i Davor Vlaović.

Podsjetimo, Rašković je u Sabor izabran na SDSS-ovoj listi u 12. izbornoj jedinici u kojoj biraju manjine. Međutim, kada je SDSS odlučio u pregovorima dati podršku lijevoj koaliciji, Rašković se predsjednici na konzultacijama za davanje mandata požalio na pritiske iz svoje stranke. Nakon toga napustio je SDSS. Na Raškovićeve tvrdnje SDSS-ov Milorad Pupovac uzvratio je optužbama na račun HDZ-a da je pritiskom na Raškovića osigurao da taj zastupnik povuče potpis za Milanovića kao mandatara. U sve se na kraju upetljao i USKOK koji u izvidima nije našao osnovanu sumnju o mogućem nezakonitom utjecaju na pojedine saborske zastupnike.