KOMADINA OTKRIO

'Ako postanem predsjednik SDP-a, ostajem i župan'

08.02.2016 u 12:40

Bionic
Reading

Primorsko-goranski župan i potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina izjavio je u ponedjeljak da ako postane predsjednik SDP-a neće dati ostavku na mjesto župana, a komentirajući 'slučaj Lozančić' ocijenio je da šefove tajnih služba ne treba mijenjati s promjenom vlasti

Na novinarsko pitanje planira li ostati župan, ako postane predsjednik SDP-a, Komadina na redovnoj tjednoj konferenciji za novinare odgovorio da je njegov stav da predsjednik stranke u Hrvatskoj mora i da je dobro da ima i mandat građana. Kako je rekao, on osobno, kao župan ima mandat građana.

'Rekao sam na izborima da neću davati ostavku na mjesto župana, da ne želim narušiti povjerenje koje su mi dali građani. Mislim da i moja nazočnost danas i drugdje u županiji pokazuje da se mogu obavljati dužnosti, da je stvar samo preraspodjele radnog vremena i ukupnog dnevnog vremena, koja nije problem', rekao je Komadina.

Dodao je da će kao predsjednik stranke imati dobar dio obveza u Zagrebu, ali kako to nije problem, s obzirom na ekipu, da ima dovoljno iskustva u županiji te s obzirom na moderna sredstva i tehnologije. Zahvalio je SDP-u Grada Zagreba koji je prihvatio da predsjednik stranke može biti i iz nekog drugog dijela Hrvatske.

'Mislim da upravo to svjedoči o decentralizaciji stranke za koju se zalažem', naglasio je Komadina i dodao da je 'do sada kod nas predsjednik stranke bio premijer, pa je za pretpostaviti da premijer ima više obveza nego što ih ima župan, makar ih župan ima dovoljno.'

Komentirajući, na upit novinara, 'slučaj Lozančić', Komadina je rekao da se grozi stranačkih šefova tajnih službi ili percepcije koja se stvara u javnosti.

'Grozim se stranačkih šefova tajnih službi ili percepcije koja se stvara u javnosti. Naše tajne službe imaju civilni i saborski nadzor. Prema tome, bilo koje postavljanje ili razrješenje dužnosnika tajnih službi mora biti nakon što se utvrde činjenice na saborskom povjerenstvu i putem civilnog nadzora, a ne što se netko nekom ne sviđa. Pa nećemo valjda mijenjati šefove tajnih službi kada dođe vlast HDZ-a ili dođe vlast SDP-a. Mislim da takvo društvo sigurno baš ne želimo', izjavio je Komadina.