PISMO IZ DIJASPORE

'Poklanjamo podmorje s naftom i plinom'

30.10.2009 u 23:26

Bionic
Reading

Na prijedlog Sporazuma o arbitraži uvrštenog na dnevni red sjednice Hrvatskog sabora u ponedjeljak žestoko se obrušila Hrvatska kulturna zajednica iz Stuttgarta, točnije njezin predsjednik Petar Hinić. Pismo prenosimo u cijelosti:

STUTTGART - 'I mi, kao zainteresirani promatrači dugogodišnje borbe Slovenije da otme dio hrvatskog teritorija, ne bismo smjeli šutjeti nad činjenicom da hrvatsko političko vodstvo odlučuje o cjelovitosti hrvatskog državnog prostora upravo kao da se radi o njegovoj privatnoj njivi, pa ni tada je ne bi smjeli izdvojiti iz državnog suvereniteta Republike Hrvatske.

Stoga ulažemo naš prosvjed protiv odluke premijerke hrvatske Vlade gđe. Kosor, predsjednika Republike gosp. Mesića i svih stranki koje namjeravaju podržati takvu političku trgovinu s državnom, odnosno imovinom hrvatskoga naroda, koji je jedini suveren cjelokupnog prostora za koji se kroz stoljeća borio i oslobodio ga.

Pridružujemo se nezadovoljstvu hrvatskog stručnjaka za pitanje državnih granica dr. D. Rudolfu , koji se već nakon prvog sastanka Pahor – Kosor otvoreno suprotstavio odluci koja prejudicira naša neupitna prava na tom dijelu Republike Hrvatske.

Svima želimo također skrenuti pozornost na činjenicu da područje koje Vlada namjerava pokloniti Sloveniji da bi RH ušla u EU, po svojoj vrijednosti nadilazi svaku potporu koju nam nudi EU. Tu se radi o 'x' milijardi eura vrijednom području koje nije samo ribolovno, nego i značajno nalazišno podmorje nafte i plina', poručio je Hinić.