NOBILO PROZIVA

'U Karamarkovo doba SOA je nelegalno predala državnu arhivu'

08.02.2016 u 11:50

Bionic
Reading

SOA je u vrijeme kada je na njezinom čelu bio Tomislav Karamarko nelegalno izručila arhivu državne sigurnosti drugoj državi, prozvao je prvoga potpredsjednika Vlade i šefa HDZ-a te Domoljubne koalicije odvjetnik Anto Nobilo gostujući u Novom danu N1 televizije

Gostujući u emisji Novi dan N1 televizije Nobilo se osvrnuo i na slučaj Josipa Perkovića kojeg brani na sudu u Munchenu, naime, na pitanje je li služba i na koji način kontaktirala s njim zbog činjenice da je bio i branitelj haškim optuženicima, Nobilo je kazao da 'sad kad je Perković u pitanju, to je njima vruć teren, tu nije bilo kontakta'.

'Kad sam u Haagu branio genarala Tihomira Blaškića, onda sam imao dosta kontakata i dosta ratova s vojnom tajnom službom. Oni su htjeli obranu otjerati u svom smjeru, da se sve svali na Blaškića, a spase neki drugi. Špijunirali su me, pratili, svašta. Bilo je svega', prisjetio se Nobilo te upozorio da je u slučaju Perković 'SOA nelegalno izručila arhivu državne sigurnosti drugoj državi. Toga nema nigdje. Državna arhiva samo je jedan dan osvanula na porti bavarske policije i to od anonimne osobe. Tada je SOA-u vodio Tomislav Karamarko'. No, kaže i da je to zapravo obrani išlo u prilog i da su im nesvjesno pomogli'.