OREŠKOVIĆ ZA RTL

'Odluku o Lozančiću donijet ću slijedeći tjedan'

06.02.2016 u 17:21

Bionic
Reading

Nakon što je potpredsjednik Vlade Božo Petrov rekao kako ne vidi razloge zbog kojih Dragan Lozančić ne bi trebao ostati na čelu SOA-e, cijelu situaciju je za RTL prokomentirao i premijer Tihomir Orešković

Namjera predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović da smijeni šefa Sigurnosno obavještajne agencije Dragana Lozančića očito neće proći tako glatko.

Dok se čeka da odluku o razrješenju supotpiše premijer Tihomir Orešković, potpredsjednik Vlade Božo Petrov u emisiji Intervju tjedna Hrvatskog radija otvoreno se suprostavio odluci predsjednice.

Poručio je da je razgovarao s Lozančićem i da ne vidi razloge zbog čega ne bi mogao ostati na čelu SOA-e.

Cijelu situaciju je prokomentirao i premijer Orešković.

'Gospodin Petrov ima svoj stav, to je njegova pozicija. O Lozančiću ću odlučiti idući tjedan. Sve ćete znati idući tjedan', rekao je premijer Orešković za RTL.


I dok Petrov u Lozančićevu radu nije vidio ništa sporno prvi potpredsjednik Vlade i šef HDZ-a Tomislav Karamarko o svemu se oglasio na Facebooku.

"Poštujmo dijalog i diobu vlasti. Zakon je s razlogom predvidio da u slučaju imenovanja ili razrješenja ravnatelja SOA-e odluku supotpisuju predsjednici Republike i Vlade. Predsjednica je svoju odluku donijela i to moramo uvažavati. Dijalog i dioba vlasti temelj su demokracije. Demokracija podrazumijeva i različita mišljenja, stavove i činjenice na temelju kojih razboriti i odgovorni političari donose najbolje odluke. Poštujući to, poštujemo i pravo Premijera da donese vlastitu odluku", poručio je Karamarko.