RANKO OSTOJIĆ

'Ne mogu vladajući odlučivati tko će predstavljati SDP'

05.02.2016 u 22:23

Bionic
Reading

Ranko Ostojić u razgovoru za Dnevnik Nove TV izjavio je da neće odustati od kandidature za šefa Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost

'Ne, apsolutno treba braniti princip, to je mjesto koje pripada najvećoj opozicijskoj stranci, a to je SDP. Tako je propisano člankom 105. Zakona o obavještajnom sustavu, koji kaže da Odborom za unutarnju politiku predsjedava upravo zastupnik iz redova najjače stranke u oporbi', kazao je Ostojić prenosi dnevnik.hr.

Ostojić je poručio da ne mogu vladajući odlučivati o tome tko će predstavljati SDP.

Na pitanje da komentira izjavu od neki dan kada da je kazao da ga se neki boje i da objasni zašto bi ga se trebali bojati, Ostojić je kazao da i samo vidimo da je Komisija za pomilovanje smijenjena.

'Napisao sam na Facebooku vrlo jasnu poruku, ukazao na to da se ne može takvo što dogoditi bez da bude posljedica. Jednako tako ukazuje na sve one situacije u kojima HDZ ima predviđeno mjesto za mene. Ja bi naravno bio dobar za djecu i mlade da se s njima bavim u odborima, ali itekako paze da im ne dođem tamo gdje, kao što ste i sami vidjeli, smjenjuju šefove tajnih službi, bez obrazloženja i tvrde da je to normalna stvar. Apsolutno nije, nedemokratski je i treba obrazložiti, pogotovo kad to radite prije isteka mandata i izbjegavaju Sabor, jer dok ne postoji Odbor za unutarnju politiku, nemate se s kim niti savjetovati', naglasio je Ostojić.

Poručio je da bi bilo pristojno da su predsjednica i premijer zajedno potpisali smjenu šef SOA-e i šefa ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost za kojeg nema nikakvog obrazloženja smjene. Ustvrdio je i da se smjena čelnih ljudi tajnih službi mora obrazložiti.