TAJNE SLUŽBE U FOKUSU

Predsjednica iznenadila Oreškovića i smijenila šefa SOA-e

05.02.2016 u 17:23

Bionic
Reading

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović potpisala je Odluku o razrješenju ravnatelja Sigurnosno-obavještajne agencije Dragana Lozančića zbog povreda Zakona o sigurnosno-obavještajnom sustavu, priopćeno je iz Ureda predsjednice RH

Predsjednica je ravnatelju Lozančiću osobno priopćila kako ne uživa njezino povjerenje.

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović potpisala je i Odluku o razrješenju predstojnika Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost Ivice Panenića radi neosiguravanja provođenja poslova iz djelokruga UVNS-a.

Odluke o razrješenjima upućene su u Vladu Republike Hrvatske gdje suglasnost i svoj potpis na odluku treba staviti i premijer Tihomir Orešković. Premijer Orešković održao je konferenciju za novinare nakon sastanka s pripadnicima manjina na kojoj je upitan o smjeni ravnatelja SOA-e; kazao je kako će o tome razgovarati odlučivati s predsjednicom.

'O Lozančiću ćemo predsjednica i ja zajedno odlučiti', rekao je Orešković, a samo koju minutu kasnije iz Ureda predsjednice došlo je priopćenje da je Dragan Lozančić razriješen dužnosti ravnatelja SOA-e, javlja N1.

Premijer je zaprimio inicijativu predsjednice Kolinde Grabar Kitarović da se razriješi šefa Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA) Dragana Lozančića, potvrđeno je tportalu iz Banskih dvora u petak navečer, nekoliko sati nakon što je odluka predsjednice zatekla premijera Oreškovića nespremnog.

Iz Banskih dvora potvrđeno je da su zaprimili odluku predsjednice o razrješenju ravnatelja SOA-e zbog povreda Zakona o sigurnosno-obavještajnom sustavu.Premijer će razmotriti inicijativu predsjednice i odluku donijeti idući tjedan., potrvđeno nam je iz Banskih dvora414965,414639,414561,414537