Hrvatska ODLUKOM VLADE

Predsjednički izbori zakazani za 27. prosinca

Vlada je raspisala predsjedničke izbore za 27. prosinca, dok će se drugi krug, dođe li do njega, održati 10. siječnja

Ova odluka će stupiti na snagu objavom u Narodnim novinama sljedeće srijede, nakon čega kandidati imaju 12 dana za skupljanje potpisa, a 48 sati nakon toga znat ćemo točan broj kandidata i službena predizborna kampanja tada može službeno započeti.

Vlada je donijela i Uredbu o pitanjima regulacije prava predsjednika Republike po prestanku obnašanja dužnosti. Neki službenici zaposleni u Uredu predsjednika će tako biti premješteni u tijela državne uprave, a novi predsjednik moći će birati službenike unutar sustava.  Funkcioniranje Ureda tek treba urediti Proračunom za 2010.

Kad završe izbori i izabere se novi predsjednik, prići će se i izmjenama Zakona o izboru predsjednika RH, kojima će se povećati broj potpisa za kandidaturu za predsjednika države, rečekla je premijerka Kosor na sjednici.

Vlada je na današnjoj sjednici izglasala i Zakon o poljoprivredi, dopune Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, nacrt Zakona o potvrđivanju sporazuma Hrvatske i Srbije o predaji i prihvatu osoba čiji je ulazak ili boravak nezakonit te Sporazum o policijskoj suradnji Hrvatske i Srbije.


  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još