MINISTROV 'ALTER EGO'

Pitali smo Tolušića hoće li se opet kao neki 'Roks' obrušiti na suparnike

03.02.2016 u 16:00

Bionic
Reading

Skriven pod nadimkom 'Roks' novi ministar regionalnog razvoja i europskih fondova HDZ-ov Tomislav Tolušić prije nekoliko godina je tada kao virovitičko podravski župan hvalio sam sebe i stranačke kolege na forumu članova portala virovitica.net, ali i vrijeđao jednog SDP-ova gradskog vijećnika. Danas je Tolušiću, kako je priznao za tportal, zbog toga žao, a što se hvale tiče smatra da rezultati na lokalnoj razini govore dovoljno

Zbog komentara na lokalnom portalu Virovitica.net u kojima se skriven iza nadimka 'Roks' Tolušić obračunavao s neistomišljenicima, sudski građevinski vještak SDP-ov Božo Milivojević iz Slatine privatno je Tolušića tužio na Općinskom sudu u Virovitici za dva kaznena djela - uvredu i klevetu. Naime, Tolušić je, došavši kao predsjednik Upravnog vijeća virovitičke Opće bolnice do službenih podataka o procjeni stanova u vlasništvu bolnice koji su bili poslovna tajna, skriven iza nadimka 'Roks', Milivojevića nazivao 'lopovom, pripadnikom bande crvene' i optužio da je uzimao pinku odnosno mito procjenjujući spomenute stanove ispod tržišne cijene.

Kako je Roks 'razotkrio' lopova iz bande crvene

Milivojević je zbog uvrede tužio Roksa, a potom je u istrazi otkrivena IP adresa kućnog računala virovitičko-podravskog župana, za kojega je sud utvrdio da je kriv za uvredu. Tolušić je priznao sve što je pisao pod nadimkom 'Roks' u komentarima na portalu Virovitica.net i rekao da stoji iza toga, ali je tada kazao i da se ne osjeća krivim za kazneno djelo klevete. Štoviše, tvrdio je da je riječ o političkom procesu jer je Milivojević SDP-ov gradski vijećnik u Slatini te je istaknuo da je 'njegov Roks odgovarao na stalne napade drugih komentatora, također zaštićenih nadimcima, koji ga pokušavaju diskreditirati i kao župana i kao člana HDZ-a te kao osobu'.

'Takav način komuniciranja na forumu je loš, ali svi to tako rade', branio se tada Tolušić dok je Milivojević istaknuo da je tužbu podigao isključivo kao osoba, a ne političar te da je svoj identitet – nadimak mu je bio Mišo111 - na forumu Virovitica.net i javno obznanio.

Tolušiću je sud zbog toga što je 'uvrijedio drugoga putem medija zbog čega su uvrede postale pristupačne većem broju ljudi i time počinio kazneno djelo protiv časti i ugleda', odredio novčanu kaznu u iznosu od deset dnevnih dohodaka odnosno ukupno 5.585,20 kuna, a on se kazni povinovao.

'Bravo, Jopa, bravo, Kiro, bravo, Tole!'

No nije se Tolušić bavio samo drugima i uvredama, nego i samim sobom ne štedeći riječi hvale za svoj rad na funkciji župana, ali i za rad svoje stranke HDZ-a te stranačkih kolega i svojih političkih mentora Ivice Kirina i Josipa Đakića. 'Bravo, Jopa, bravo, Kiro, bravo, Tole!', 'Župane, svaka čast, samo tako, ne obaziri se na ove jadnike!' - samo je dio komentara koje je Tolušić pisao kao 'Roks'.

Kada smo ga podsjetili na ovaj slučaj i zapitali je li mu danas žao i bi li postupio drugačije ne skrivajući se iza nadimka te možemo li očekivati da opet na nekom forumu hvali sam sebe, doduše, sada kao ministra, Tolušić je za tportal samo kratko rekao da je 'krivo postupio i da mu ne bi danas palo na pamet tako postupiti', a što se tiče samohvale i hvale stranačkih kolega, poručio je - 'naši rezultati na lokalnoj razini dovoljno govore'.