STOJAK PODSJEĆA MIKULIĆA

'HDZ se kiti HNS-ovim idejama'

02.02.2016 u 13:37

Bionic
Reading

Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik, prije desetak dana najavio je da će prostori kojima upravlja Grad Zagreb, a koji zjape prazni i zapušteni, uskoro biti stavljeni u funkciju, tj. dani u zakup za kunu

Bandićevu najavu donošenja odluke pozdravio je danas Andrija Mikulić, HDZ-ov potpredsjednik Gradske skupštine, uz tvrdnju da mu je 'drago da je Bandić nakon toliko vremena prihvatio njihovu ideju i da u njoj ne vidi ništa loše'.

'Zašto da u Gradu Zagrebu prazni zjape poslovni prostori? Nisam pristalica toga, niti je to fer ili korektno, da se da prostor za jednu kunu. Imamo niz modela i ne treba to biti ni po tržišnoj cijeni, ali idemo dogovoriti u kojoj zoni je koja cijena. U konačnici ljudi plaćaju komunalnu naknadu i najam te idemo kroz tu komunalnu naknadu smanjiti im iznose', rekao je Andrija Mikulić.

Iako Mikulić tvrdi da je ova ideja HDZ-ova, Tomislav Stojak, zastupnik HNS-a, za tportal podsjeća da je stranka čiji je član još prije četiri godine izašla s tim prijedlogom, nakon čega su otvorili i telefon i mail na koji su se mogli javiti građani.

'Tu ideju je prije više od četiri godine prvi iznio Dragan Kovačević, tadašnji predsjednik zagrebačkog HNS-a. Na telefon se javilo više od tristo građana koji su nudili preuzimanje prostora na točno određenim lokacijama. Sve to smo proslijedili u gradsku upravu, ali ideja i prijedlozi nisu naišli na plodno tlo.

Imali su niz izlika zašto se to nije moglo napraviti. Što se tiče HDZ-ova 'kićenja', mogu reći da se ne sjećam da su oni unazad pet, šest godina izašli s takvim prijedlogom', kazao je Stojak i dodao da u konačnici to i nije najvažnije, već da je bitno da se prostori konačno stave u funkciju.