TRAGOVI U SNIJEGU

Zagrebački izletnici spašeni na Kleku

27.12.2008 u 12:07

Bionic
Reading

Pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanje (HGSS) spasili su jutros skupinu Zagrepčana, izletnika koji su se izgubili na planini Klek. Riječ je o petero Zagrepčana u dobi između 25 i 30 godina, koji su na Klek krenuli iz Vitunja

Sinoć u 23.25 Županijski centar 112 Karlovac primio je poziv građanina koji je pješice sa skupinom prijatelja poslijepodne otišao na izlet na planinu Klek. Zalutali su pa su se pokušavali vratiti po svojim tragovima u snijegu, ali su se izgubili.

Karlovački ŽC odmah je obavijestio pripadnike HGSS-a Ogulin i ogulinsku policijsku postaju. Također je uspostavio telefonsku konferencijsku vezu s izletnicima i spasiocima pa su izletnici opisivali put kojim su prolazili.

Pripadnici HGSS-a pozvali su u pomoć i lokalnog lugara koji izvrsno poznaje kraj, a ŽC 112 zatražio je lociranje mobitela zalutalih izletnika.

Uz pomoć lugara i prikupljenih informacija, pripadnici HGSS-a jutros oko 1.30 pronašli su izgubljene izletnike na Kleku. Nije bilo ozlijeđenih, ni potrebe za medicinskom pomoći.