VLADA STRUČNJAKA

Crnoja u Vladinom tijelu za upravljanje nekretninama

28.01.2016 u 12:37

Bionic
Reading

S obzirom na to da se zasad još uvijek nalazi na dužnosti ministra branitelja, Miju Crnoju je prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko predložio, a Vlada na današnjoj sjednici imenovala za člana Vladine Koordinacije za unutarnju politiku i upravljanje državnom imovinom

Dok se još iščekuje hoće li Mijo Crnoja biti smijenjen zbog niza njegovih afera koje su razotkrivene odmah po njegovu stupanju na dužnost ministra branitelja, Vlada Mosta i HDZ-a te Tihomira Oreškovića imenovala ga je u Koordinaciju za unutarnju politiku i upravljanje državnom imovinom.

Odlukom o imenovanju članova stalnih radnih tijela Vlade Republike Hrvatske, koju je predložio prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko, pritom pročitavši samo imena predsjednika radnih tijela, Banski dvori su na današnjoj sjednici njegov prijedlog prihvatili i odlučili da s obzirom na dužnosti koje obnašaju, pojedini članovi Vlade budu u pripadajućim radnim tijelima.

Odlučeno je tako da ministar vanjskih poslova Miro Kovač bude predsjednik Koordinacije za vanjsku i europsku politiku, a prvi potpredsjednik Tomislav Karamarko predsjednik Koordinacije za unutarnju politiku i upravljanje državnom imovinom.

Potpredsjednik Vlade Božo Petrov bit će predsjednik Koordinacije za društvene djelatnosti i ljudska prava, a ministar gospodarstva Tomislav Panenić predsjednik Koordinacije za gospodarstvo, investicije i fondove Europske unije dok će ministar pravosuđa Ante Šprlje biti predsjednik Komisije za odnose s vjerskim zajednicama.

Ministrica socijalne politike i mladih Bernardica Juretić predsjedat će Administrativnom komisijom, a premijer Tihomir Orešković Kadrovskom komisijom uz članove Karamarka i Petrova.

Predsjednici radnih tijela Vlade ovlašteni su, ovisno o dnevnom redu sjednice radnog tijela, na sjednice radnih tijela, osim imenovanih osoba, pozivati i predstavnike drugih ministarstava, državnih ureda Vlade Republike Hrvatske, državnih upravnih organizacija i ureda Vlade Republike Hrvatske.

Tko su ostali članovi stalnih radnih tijela Vlade Republike Hrvatske, pogledajte u dokumentu objavljenom na internetskim stranicama Vlade RH, a o ostalim kadrovskim pitanjima Vlada po običaju 'raspravlja' iza zatvorenih vrata na zatvorenom dijelu sjednice te bi o njima kasnije trebala izvijestiti priopćenjem.

Otvorenom dijelu današnje sjednice Vlade Crnoja, premda je jutros viđen kako je ušao u Banske dvore, nije prisustvovao, naime, o njegovoj bi se sudbini trebalo odlučivati nakon zatvorenog dijela sjednice, a odluku se očekuje oko 15 sati.