PARKIRANJE PRED SABOROM

Za političare 'pauk' ne postoji

30.10.2009 u 09:21

Bionic
Reading

Radimir Čačić, predsjednik HNS-a, koji je jučer nepropisno parkirao Chrysler na Markovu trgu kada je dolazio na sastanak s premijerkom Jadrankom Kosor, dobio je kaznu od 500 kuna za nepoštivanje prometnog znaka, piše Jutarnji list

Prijavila ga je zagrebačka prometna policija, a Radimir Čačić ima rok od osam dana za plaćanje kazne i u tom roku može staviti i prigovor na kaznu.

'Čačiću vozilo parkirano na Markovu trgu nije digao 'pauk', jer je policija procijenila da nije bilo potrebe za premještanjem vozila', rekla je Jutarnjem Aleksandra Ljuba, glasnogovornica PU zagrebačke.

Čelnicima HNS-a to nije prvi slučaj nepoštivanja naredbi i prometnih propisa policije, jer je i Vesna Pusić parkirala automobil u Tomićevoj gdje je zabranjeno parkiranje, a i Alenka Košiša Čičin-Šain pokušala je parkirati vozilo na mjestu rezerviranom za službena vozila MVP-a na Zrinjevcu.

Kako policija procjenjuje kada i kome pauk treba dići automobil, a kada ne treba, ostalo nam je nejasno, a nismo dobili ni odgovor kako bi prošao 'obični' građanin da se jednu večer jednostavno odluči parkirati na ulaz u crkvu Svetog Marka!?

Kazna 500 kuna

I da prometnom policajcu koji ga uljudno upozori da tu ne može ostaviti vozilo ležerno objasni da se njemu žuri i da mu je tu baš zgodno parkirno mjesto.

Sasvim smo sigurni da pristojnom običnom građaninu to nikad ne bi palo na pamet, kao što smo sigurni i da bi mu kazna - ako bi slučajno sišao s uma i pokušao isto - bila znatno veća od '500 kuna za nepoštivanje prometnog znaka'.

Jer, Radimir Čačić je učinio baš to.

Bahatim smiješkom ignorirao je prestrašenog policajca koji mu je ponavljao da se ovdje ne smije parkirati - nitko, pa ni Radimir Čačić.

S očitom nezainteresiranošću mu je dobacio: 'Onda me kazni', očigledno znajući da je kazna za njega drukčija nego za ostale.