POVUČENA S TRŽIŠTA

Hodalica Bubu-svemirski brod opasna za djecu

29.10.2009 u 20:01

Bionic
Reading

Državni inspektorat Republike Hrvatske pozvao je da se s tržišta povuče dječja hodalica robne marke Bubu-svemirski brod, jer ga je Tržišni inspektorat Republike Hrvatske obavijestio da je riječ o nesigurnu proizvodu, a uvoznik Magma d.d. obvezao se dragovoljno da će sve te hodalice povući s hrvatskoga tržišta

Ispitivanjem je utvrđeno da dječja hodalica Bubu-svemirski brod, proizvedena u Kini, ne ispunjava sigurnosne zahtjeve za izbjegavanje pada niz stepenice te da visina sjedala u najnižem položaju nije zahtijevanih 180 milimetara, kao i to da je proizvod nepotpuno označen i ima nepotpune upute za uporabu. Zbog navedenih razloga, ističe se, djeca se mogu ozlijediti pri padu iz hodalice, pa je navedeni proizvod opasan i predstavlja ozbiljan rizik za potrošače.

U večerašnjem priopćenju Državnog inspektorata stoji da su, nakon obavijesti Tržišnog inspektorata da je utvrđeno da dječja hodalica Bubu-svemirski brod ne udovoljava sigurnosnim zahtjevima, s tim upoznali i pozvali uvoznika Magmu d.d. da povuče taj proizvod s tržišta Republike Hrvatske.

Kako se navodi, uvoznik se obvezao da će poduzeti dragovoljne mjere, odnosno povući sve dječje hodalice robne marke Bubu-svemirski brod s hrvatskoga tržišta.