NEMA LJUTNJE

Bili su ziceri za ministre, ali su otpali. Što sad kažu?

21.01.2016 u 17:00

Bionic
Reading

Mandatar Tim Orešković predstavio je svoj tim podijelivši novinarima tek popis s njihovim imenima, a javnost se odmah zapitala što je s ljudima koji su proteklih tjedana bili zicer na kladionici, a danas ih nema na čelu nijednog ministarstva

Nakon jutrošnjeg sastanka u HDZ-u iz stranke su izašli Tomislav Ćorić, Damir Krstičević, Goran Pauk i Goran Marić. Iako su prve informacije govorile o ljutnji jer nisu izabrani za ministre, dvojica od njih četvorice, za tportal kazali su kako o tome nema govora. Za razliku od njih, Ante Ćorušić, koji je bio izgledan izbor za ministra zdravlja, još jučer nije krio razočaranost činjenicom da neće bolničku kutu zamijeniti ministarskim odijelom, pa je cijeli izbor oko imenovanja nazvao farsom u kojoj više ni na koji način ne želi sudjelovati.

Za razliku od njega, Tomislav Ćorić, za kojeg ste se prije šest mjeseci mogli kladiti da će biti ministar financija i koji  je bio predstavljan kao jedan od glavnih ekonomskih stratega stranke, ostao je zasad na suhom, ali tvrdi da nije ljut ni razočaran.

'Nisam razočaran. Nemam zašto biti. Zdravko Marić odličan je izbor za tu poziciju. Nije točna informacija da smo nas četvorica jutros projurili pored novinara i da nismo htjeli pričati. To su pojedini mediji prenijeli, a istina je da nas nitko ništa nije ni pokušao pitati. Vidite da s vama pričam bez problema. Mandatar je odlučio odabrati Marića i ja mu želim sreću u poslu', kazao je Ćorić za tportal.

Goran Pauk bio je u kombinaciji za ministra turizma, ali je Dalmacija opet ostala kratkih rukava u tom sektoru.

'Ha, ha. Dobra vam je ta, ali ga je dobila Istra. Nisam ljut i nemam za čim žaliti, mandatar je tako odlučio. Nisam ni razočaran, nije nikakva tragedija, bio sam sretan što sam ušao u uži izbor. Iako čovjek nakon duljeg staža kao što ga imam ja na mjestu župana poželi otići stepenicu više, ali to vam je kao u sportu – nekad pobijedite nekad izgubite. Novog ministra turizma Antona Klimana ne poznajem pa o njemu ne mogu govoriti', kazao je Pauk za tportal.

Josipa Budimira iz HSLS-a, koji je dio Domoljubne koalicije, mnogi su vidjeli na čelu ministarstva gospodarstva, ali on sam, čini se, stoji čvrsto na zemlji. Iz njegove izjave da se naslutiti da stručnost nije bila najvažniji kriterij pri izboru već da je ulogu igrao i broj mandata koji je osvojila stranka.

'Danas se pokazalo da su medijske spekulacije o tome da ću ja biti ministar bile neutemeljene. Ja sam cijelo vrijeme to demantirao i drago mi je da se pokazalo točnim. Nemam za čim žaliti, možda bi imao da su se stvari na izborima drugačije razvile. Član sam relativno male stranke koja je dobila mandata koliko je dobila i nije bilo za očekivati da dobijemo ministarstvo. Novog ministra Tomislava Panenića ne poznajem pa se o njemu ne bi ni izjašnjavao', zaključio je Budimir.

413048,412989,413059,413033