SPLIT I LEPOGLAVA

Dva zatvorenika oboljela od svinjske gripe

Bionic
Reading

Zbog teških komplikacija izazvanih virusom svinjske gripe H1N1 na Jedinicu intenzivnog liječenja splitskog KBC-a jutros je stigao novi pacijent. Riječ je o 35-godišnjem Splićaninu s obostranom upalom pluća koji je stigao iz zatvora na Bilicama. Ministarstvo pravosuđa jutros je potvrdilo da se u Zatvorskoj bolnici u Zagrebu liječi i zatvorenik iz lepoglavske kaznionice

SPLIT - Ovo je već drugi slučaj oboljelog od virusa nove gripe kojem je život doveden u pitanje, piše Jutarnji list.

Kod prvog pacijenta, 61-godišnjeg L. M. stanje je nepromijenjeno u odnosu na jučer, što znači da je i dalje iznimno kritično. Diše uz pomoć respiratora, priključen je na stalnu dijalizu zbog zatajenja bubrega te prima potporu za rad srca i cirkulaciju.

Zbog potvrđene zaraze virusom nove gripe (H1N1) na zaraznom odjelu Zatvorske bolnice u Zagrebu liječi se zatvorenik iz lepoglavske kaznionice koji je u bolnicu primljen prije dva dana, priopćeno je danas iz Ministarstva pravosuđa.

Bolesnikovo zdravstveno stanje se poboljšava, izoliran je od drugih bolesnika i poduzimaju se sve mjere kako se bolest ne bi širila, kažu u Ministarstvu te dodaju da je zatvorska bolnica, odnosno Uprava za zatvorski sustav u stalnoj vezi s epidemiološkom službom Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i slijedi njihove upute.

Iz Ministarstva se doznaje i da je jedan zatvorenik iz splitskog zatvora prebačen u KB Split zbog sumnje da je obolio od nove gripe, no zaraza virusom zasad još nije klinički potvrđena.