DOLAZE NIZOZEMSKI STRUČNJACI

Nasukani Marko Polo i dalje bez pomaka

28.10.2009 u 19:55

Bionic
Reading

Ni trećeg dana odsukavanja Jadrolinijina trajekta Marko Polo koji se prošle subote nasukao na otok Sit u šibenskom arhipelagu nije bilo vidljivih rezultata, doznaje se od Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva

Remorkeri Jadranskoga pomorskog servisa jutros su tijekom plime nastavili gurati trajekt kako bi ga odvukli prema moru, no budući da se on nije pomaknuo, od toga su odustali. Još se razmišlja o miniranju stijena na kojima leži brod, a ako se donese takva odluka, za to će trebati i dozvola mjerodavnih državnih tijela.

Neslužbeno se doznaje da bi se sutra moglo organizirati prebacivanje 18 vozila koja su još na Marku Polu. Očekuje se i dolazak ekipe stručnjaka iz Roterdama koji bi mogli pomoći kako bi se trajekt odsukao bez dodatnih većih oštećenja.

Trajekt Marko Polo, dužine 128,13 metara, nasukao se u subotu oko dva sata pramčanim dijelom u dužini od 15-ak metara na obalu otoka Sita, između otoka Žuta i Pašmana. U trenutku nesreće na trajektu je bio 41 putnik te 64 člana posade, no nitko nije ozlijeđen. Brod, koji je plovio na redovitoj dužobalnoj liniji Rijeka - Split - Dubrovnik - Bari (Italija), prevozio je i 18 vozila.