SVETI MIHOVIL

Policijska udruga ide u stečaj

12.01.2016 u 13:43

Bionic
Reading

Trgovački sud u Zagrebu u utorak je objavio oglas kojim se pozivaju zastupnici Udruge policije 'Sveti Mihovil' da u skraćenom stečajnom postupku u roku od petnaest dana predaju ovjeren popis imovine i obaveza te policijske udruge s utvrđenim dugom većim od 14.500 kuna

U oglasu se i pozivaju i vjerovnici da do kraja ožujka predlože otvaranje stečajnog postupka, a ne odazovu li se policajci i njihovi vjerovnici, sud će zaključiti da je policijska udruga 'Sveti Mihovil' nesposobna za plaćanje te će po službenoj dužnosti donijeti rješenje o otvaranju i zatvaranju stečajnog postupka.

Udruga policije 'Sveti Mihovil', sa sjedištem u zagrebačkoj Vlaškoj ulici, osnovana je u kolovozu 2009. a u opisu njene djelatnosti bilo je okupljanje i poticanje djelatnika policije da se bave proučavanjem i unapređenjem policijske struke.

Osim toga, isticali su i da se u utjecanju na kvalitetu policijske struke bave organiziranjem savjetovanja, predavanja, seminara, kongresa, tribina i drugih skupova o problematici policijske djelatnosti u društvu.

Uz to, djelatnost im je bilo upozoravanje na puno poštivanje prava policijskih službenika te zakonito provođenje njihovih obveza.

Kako se navodi u sudskom oglasu, od čelnika te policijske udruge sada se očekuje da sudu predaju popis obaveza i imovine i da, kako je predviđeno, provedu svoje obaveze u zakonski predviđenom roku do kraja siječnja.