JEDINSTVENA KOLEKCIJA MUCCA

Egzotične hrvatske torbe osvajaju muškarce i žene doma i vani

30.01.2016 u 07:59

  • +12

Mucca torbe

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Bionic
Reading

Iako je o dizajniranju torbi za žene i muškarce maštala dulje vrijeme, na ovaj se potez, zajedno sa suprugom, odlučila tek prije tri godine. Stvorila je kolekciju jedinstvenu po svojim jednostavnim linijama, talijanskoj koži od koje je napravljena te posebno dizajniranim privjeskom. 'Pokretanjem posla shvatila sam da je važno imati realna očekivanja', naglašava Irena Mišić Fileš, dizajnerica torbi Mucca, za kojima žude brojne trendseterice

Dizajniranje i izrada torbi dulje vrijeme bili su san ove obitelji, a brend je dobio ime po njihovoj kćeri.

'Već godinama postojala je ideja, ali hrabrost za njeno ostvarenje nastupila je tek prije tri godine. Moram priznati, svaki korak prema ostvarenju ovog sna bio je pomno razrađen - dali smo si vremena, a Mucca je lagano rasla. Naša kolekcija torbi ima naglasak na njihovoj bezvremenosti. Jednostavnost i čistoća linija glavni su atributi svake Mucce, pa samim time ona postaje neodoljiv modni dodatak u svakoj prilici', započinje svoju dizajnersku priču Mišić Fileš.

Egzotične vrste kože za muškarce i žene

Kolekcija se sastoji od četiri vrste torbi koje su prilagođene kako muškim tako i ženskim odjevnim kombinacijama. Svaka je napravljena od talijanske kože, a svaki detalj ovih modnih dodataka pomno je razrađen.

'Našu uniseks pismo-torbu muškarci naprosto obožavaju, a Mucca Big Mama je velika torba koju je pravo zadovoljstvo nositi na kavicu, šetnjicu, u šoping... Ona je uistinu praktičan odabir za svaku damu. Treća po redu je Mucca Tašnica - njena vrlina upravo je ta profinjenost i nježnost linija koje odišu svakom Tašnicom te je uistinu nepogrešiv modni dodatak tijekom cijelog dana. Visokokvalitetni teški metalni lanac ili pak vrhunski kožni remen bit će individualni odabir svake zaljubljenice u ovaj model. Ukoliko pak odaberete model iz Luxury Limited Editiona, pažnje vam neće nedostajati.

Posljednja iz kolekcije je Mucca Beguša - bezvremenski model torbe. Zaljubljenice u high street modu naprosto je obožavaju jer je mogu vrhunski ukomponirati u svoj svakodnevni styling. Sve torbe nosive su u svim prilikama i, vjerujte nam, nećete ostati nezamijećeni', uvjerava nas dizajnerica.

Sve više narudžbi iz inozemstva

Cijena torbi kreće se od 599 do 2599 kuna, a posla im ne manjka. Svakim je danom sve veći broj kupaca iz Hrvatske, ali i iz inozemstva.

'Interes ljudi za Muccu popriličan je jer svakodnevno ulažemo sebe, a samim time i svoje napore kako bi brend bio što bolji. Usmena predaja, internetski portali i tiskani mediji uvelike su doprinijeli prisnom kontaktu dragih kupaca i Mucce. Primamo puno upita vezanih za torbe izvan Hrvatske, poput zemalja Europske unije, Australije i SAD-a, što je dobar pokazatelj za osvajanje novih tržišta', naglašava Mišić Fileš.

U projekt su ulagali svoja sredstva, a u njega su krenuli promišljeno, korak po korak. Zato naglašava kako je veoma važno biti realan prilikom određivanja ciljeva koje si postavite kada krenete s nekim projektom.

'U ovo vrijeme ništa nije jednostavno kada je u pitanju pokretanje poslovanja. Prije svega treba biti skroman i umjeren u svojim željama i zahtjevima, ciljevi moraju biti jasno postavljeni, a očekivanja nikada ne trebaju biti prevelika. Sve su to izazovi koji nas prate od početka do kraja djelovanja', kaže dizajnerica.

U planu je proširenje kolekcije još jednim modelom torbice, a do njegovog izlaska na tržište dosadašnji su modeli dostupni na nekoliko lokacija u Zagrebu.

'Torbe Mucca se mogu kupiti u našem webshopu, www.muccamucca.com, u Dboxxu i LD-storeu u Zagrebu, u Pop Up Store Designu u Beču te u Australiji', ističe Mišić Fileš.